2012-09-13 08:35:03
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την επανένωση της Κύπρου
Οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην επίτευξη της σταθερότητας στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας, δήλωσε ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στη Λευκωσία, Τζον Κόνιγκ, ο οποίος επέδωσε τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο Χριστόφια. Ο νέος πρεσβευτής τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να προωθήσουν το εμπόριο και τις επενδύσεις, περιλαμβανομένου και του τομέα της ενέργειας στην Κύπρο, ενώ εξέφρασε την ελπίδα πως η ανακάλυψη υδρογονανθράκων να ωφελήσει όλους τους κατοίκους της Κύπρου.

Ο κ. Κόνιγκ διαβεβαίωσε τον Κύπριο πρόεδρο ότι κορυφαία προτεραιότητά του θα είναι να στηρίξει τις προσπάθειες για επανένωση της Κύπρου, ως διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστόφιας δήλωσε ότι η εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών στην εξερεύνηση και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Κύπρου, σηματοδοτεί μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών.

Τέλος, αναφερόμενος στις τουρκικές απειλές ο Κύπριος πρόεδρος σημείωσε ότι τέτοιες ενέργειες συνιστούν απειλή προς την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ