2012-09-12 07:53:55
Φωτογραφία για ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΣΤΟ ΑΦΙΟΝ ΚΑΡΑΧΙΣΑΡΠροετοιμασίες πολέμου;
Λιάνα Μυστακίδου

Το τι συμβαίνει στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα δεν μπορεί να το παρακολουθήσει ακόμα και ο πιο έμπειρος παρατηρητής. Οι  επιθέσεις σε στρατόπεδα, σε αστυνομικά τμήματα έγιναν καθημερινό φαινόμενο. Τα στρατιωτικά ελικόπτερα βομβαρδίζουν αδιακρίτως τα μέρη όπου πιστεύουν ότι βρίσκονται άντρες του ΡΚΚ.Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά για την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στο Αφιόν Καραχισάρ, όπου έχασαν τη ζωή τους 25 φαντάροι. Καμία εξήγηση από το Γενικό Επιτελείο. Οι υπουργοί ισχυρίζονται ότι πρόκειται για ατύχημα, αλλά δεν αναφέρουν  γιατί η καταμέτρηση των πυρομαχικών έγινε νύχτα μέσα στο σκοτάδι και όχι την ημέρα με το φως του ήλιου. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι  ήθελαν να μεταφέρουν τα πυρομαχικά στα σύνορα.

Ανώτατοι αξιωματικοί  είπαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι πρόκειται 99% για σαμποτάζ! Η έκρηξη κατά πάσα πιθανότητα προκλήθηκε από κινητό τηλέφωνο.


Πριν λίγες μέρες ο Fahrettin Fidan  αποκάλυψε ότι «σε ορισμένα σημεία της μεθορίου με τη Συρία έχουν ουσιαστικά αρθεί τα σύνορα…  Για παράδειγμα από την επαρχία Yayladag εισέρχεται κανείς στη Συρία χωρίς κανένα εμπόδιο». 

Ο αρθρογράφος πέρασε τα σύνορα μαζί με  τον πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό) Servet Mullaoglu και τον έπαρχο Nevzat Yonca. H Συρία έχει αποσύρει  το  στρατό  της από περιοχή και οι Τούρκοι φαντάροι έχουν εντολή να μην ελέγχουν αυτούς που πηγαινοέρχονται Ένα άλλο περίεργο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες όταν απαγόρευσαν στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης  Hursit Gunes και Suleyman Celebi να επισκεφθούν το «στρατόπεδο» προσφύγων Apaydin στην Αλεξανδρέττα. Η δικαιολογία για την απαγόρευση ήταν η παρουσία 500 υψηλόβαθμων Σύρων αξιωματικών και Αστυνομικών μαζί με τις οικογένειές τους στο στρατόπεδο.

Όπως έγινε γνωστό στο συγκεκριμένο χώρο διαμένουν 30 Σύροι Στρατηγοί και εργάζονται υπάλληλοι της ΜΙΤ και του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών.  Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι που μένουν εκεί και οπλοφορούν; Πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται η  είσοδος βουλευτών  σε ένα στρατόπεδο στο οποίο  φιλοξενούνται «για ανθρωπιστικούς λόγους» πρόσφυγες; Μήπως το στρατόπεδο Apaydin  είναι στρατηγική βάση του ακήρυχτου πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή;

O Alan Greenspan χαρακτήρισε τον αιώνα που διανύουμε ως «αιώνα αναταράξεων». Μάλλον δεν έχει άδικο.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ