2012-09-12 07:42:03
Φωτογραφία για O Πολύδωρας και οι διορισμοί συγγενών έφτασαν μέχρι το Spiegel
Τον γύρο του κόσμου έχει κάνει το ζήτημα της οικογενειοκρατίας, με το γερμανικό περιοδικό Spiegel να επικεντρώνεται στο θέμα με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με την πρόσληψη της κόρης του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα.

«Το να παράσχει ένας πολιτικός στήριξη στην οικογένεια του με τα λεφτά του κράτους ήταν ανέκαθεν κάτι σύνηθες στην Ελλάδα. Αλλά, παρότι σε περίοδο κρίσης θα έπρεπε να υπάρχει αντίσταση στην... "πολιτική αιμομιξία", πολύ λίγα έχουν αλλάξει», αναφέρει το δημοσίευμα.

Ως παράδειγμα χρησιμοποιεί τον Βύρωνα Πολύδωρα που σύμφωνα πάντα με το γερμανικό περιοδικό, «βάσει των...αυστηρών ελληνικών προδιαγραφών είναι ένας καλός πατέρας. Προσέφερε στην κόρη του Μαργαρίτα, σημειώνει το περιοδικό, μια θέση εργασίας η αμοιβή για την οποία δεν πρέπει να είναι πάρα πολύ κακή. Και έκτοτε ο στοργικός πατέρας κακοποιείται άσχημα στο διαδίκτυο».

Συμφωνα με το Spiegel, ο νεποτισμός αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής κοινωνίας. «Το σύνθημα για ορισμένα μέλη της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα εξακολουθεί να είναι: Βολέψτε τον εαυτό σας, αν μπορείτε, γυναίκες και παιδιά πρώτα».


Το περιοδικό δεν εστιάζει μόνο στον Βύρωνα Πολύδωρα σημειώνοντας πως δεν είναι ο μοναδικός πολιτικός που ακολουθεί αυτή την πρακτική ενώ αναφέρεται και στον Γιάννη Τραγάκη που έβαλε στο κοινοβούλιο την κόρη του, το γιό του και έναν ακόμη στενό συγγενή, όπως και στον Πάνο Καμμένο που διόρισε τον εξάδελφο του, «μια απόφαση που ο ίδιος χαρακτήρισε απολύτως σωστή».

«Το φαινόμενο του νεποτισμού είναι διακομματικό και καθαρτικές δράσεις δεν φαίνονται στον ορίζοντα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι το προσωπικό της Βουλής -που κανείς δεν ξέρει τον ακριβή αριθμό του- κάνει μια πολύ προσοδοφόρα δουλειά με ασφαλές εισόδημα» καταλήγει η αθρογράφος Tζούλια Αμάλια Χέιερ η οποία συμπληρώνει πως «θα πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο Πολύδωρας διόρισε μόνο ένα άτομο, ενώ σύμφωνα με το νόμο θα μπορούσε να είχε διορίσει έξι».

iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ