2012-09-12 02:48:03
Φωτογραφία για Μυστικά ομορφιάς από το νεσεσέρ της μαμάς σας
Οι περισσότερες έχουμε στα ντουλάπια του μπάνιου μας περισσότερα καλλυντικά από αυτά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, εν αντιθέσει με... τις μητέρες μας που στα νεαρά τους χρόνια είχαν ελάχιστα, αλλά κατάφερναν να διατηρούν μια τέλεια επιδερμίδα. Το μυστικό τους ήταν βέβαια οι σπιτικές συνταγές απο υλικά που πάντα υπήρχαν στο σπίτι και με αποτελέσματα, εντυπωσιακά!

Μπούκλες από κουρελάκια: Το ψαλίδι για τα μαλλιά μπορεί να είναι χρονοβόρο, τα ρόλεϊ δεν μπορούν να φορεθούν στον ύπνο και με το σίδερο ισιώματος πρέπει να ξέρετε την τεχνική για να πετύχετε να δημιουργήσετε σωστές μπούκλες. Για αυτό οι μαμάδες μας επέλεγαν να δέσουν τα μαλλιά τους με κουρελάκια. Πως; Κόβοντας κουρελάκια από μια παλιά μακό μπλούζα ή ένα σεντόνι σε έξι ή περισσότερες λωρίδες. Μετά πιάστε τούφα-τούφα βάλτε το κουρελάκι στο τελείωμα των μαλλιών και τυλίξτε σε ρολό δένοντας το στο τέλος σε ένα κόμπο.

Αγγούρι και μασάζ για μάτια λαμπερά: Η ευαίσθητη περιοχή των ματιών είναι η πρώτη που μας προβληματίζει και σπεύδουμε να βρούμε την καλύτερη κρέμα για να την προστατεύσουμε. Οι μαμάδες πάλι επέλεγαν δύο φέτες αγγουριού και λίγο μασάζ! Όπως έχουμε ξαναπεί το αγγούρι αποτελεί έναν φυσικό τρόπο για να διώξετε την κούραση αλλά και το πρήξιμο από τα μάτια. Κάνοντας επίσης ένα ελαφρύ μασάζ, χτυπώντας ελαφρά με τις άκρες των δαχτύλων σας κάτω από τα μάτια θα βοηθήσετε την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή και θα μειωθούν οι μαύροι κύκλοι.

Μαγιονέζα ως μάσκα μαλλιών: Τα υγιή μαλλιά δεν περνούν απαρατήρητα ενώ προσθέτουν στη θηλυκότητα σας. Το ίδιο πίστευαν και οι μητέρες μας για αυτό φρόντιζαν να ενυδατώνουν τα αφυδατωμένα από τις βαφές μαλλιά τους με μερικές κουταλιές μαγιονέζας! Χρησιμοποιώντας περίπου μια κούπα του τσαγιού μαγιονέζα περάστε όλα τα μαλλιά, χτενίστε τα και τυλίξτε τα με μεμβράνη για 30 λεπτά. Έπειτα ξεβγάλετε 5-10 λεπτά μόνο με νερό και εν συνεχεία με σαμπουάν. Τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά, μαλακά και ενυδατωμένα.

Λεμόνι και αβγό για μάσκα προσώπου: Η περιποίηση του προσώπου μπορεί να κοστίζει πολύ κάτι που μπορεί να σας κάνει να μην επενδύετε όσο θα έπρεπε. Οι μανούλες όμως είχαν έναν ανέξοδο και αποτελεσματικό τρόπο για να κάνουν την επιδερμίδα να δείχνει πιο λαμπερή και πιο σφιχτή. Το μυστικό ήταν η μάσκα από αβγό και λεμόνι. Αφού καθαρίσετε το πρόσωπο σας αναμείξτε για 3 λεπτά δύο ασπράδια αβγού με χυμό από ένα λεμόνι. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο, ξεκουραστείτε χωρίς να κάνετε εκφράσεις για 30 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπο. Θα παρατηρήσετε πως οι πόροι σας έχουν μικρύνει και το δέρμα σας δείχνει πιο λευκό και σφριγηλό.
jenny
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Apple μηνύει μανάβικο…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Apple μηνύει μανάβικο…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ