2012-09-12 01:17:49
Φωτογραφία για O Χριστόφιας ζητά από Παπασάββα και Κληρίδη να παραιτηθούν
Θέλει να αφυπηρετήσουν πρόωρα για να διορίσει νέο Γενικό Εισαγγελέα και Βοηθό.

Του Παναγιώτη Τσαγγάρη

Ο Πέτρος Κληρίδης αφυπηρετεί αρχές του ’14 και ο Α. Παπασάββας μέσα του ’13. Ο Δ. Χριστόφιας θέλει να διορίσει νέους αξιωματούχους πριν φύγει

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήθελε, προτού λήξει η θητεία του, να διορίσει άλλα πρόσωπα στις θέσεις του Γενικού Εισαγγελέα και Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» ο κ. Χριστόφιας έστειλε το μήνυμα αυτό και στους δύο αξιωματούχους, Πέτρο Κληρίδη και Άκη Παπασάββα, οι οποίοι αφυπηρετούν ο πρώτος αρχές του 2014 και ο δεύτερος το καλοκαίρι του 2013.

Το «πλάνο» του Προεδρικού είναι να υπάρξει πρόωρη αφυπηρέτηση πριν λήξει η θητεία του Δημήτρη Χριστόφια, έτσι ώστε ο τελευταίος να προχωρήσει σε διορισμό άλλων δύο προσώπων, οι οποίοι προφανώς θα είναι νεότεροι σε ηλικία. Κάτι που θα «διασφαλίσει» «φίλια πρόσωπα του ΑΚΕΛ» στα ηνία της Νομικής Υπηρεσίας για άλλα 10 με 15 χρόνια, μιας και οι συγκεκριμένες θέσεις διατηρούνται από τους εκάστοτε κατόχους τους έως το 68ο έτος της ηλικίας τους.


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ήδη το μήνυμα του στους δύο άντρες, οι οποίοι επί του παρόντος δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένοι να «κάνουν το χατίρι» του Προέδρου.

Ειδικά ο Πέτρος Κληρίδης εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κάθετος προς τούτο και είναι αποφασισμένος να διατηρήσει τη θέση του μέχρι την αφυπηρέτηση του.

Ως προς τον Άκη Παπασάββα αν και αρχικώς ήταν αρνητικός, οι ίδιες πληροφορίες, τον θέλουν να προβληματίζεται σοβαρά, μιας και στην περίπτωση που αφυπηρετήσει πρόωρα, αυτό θα γίνει μόλις μερικούς μήνες πριν το 68ο έτος ηλικίας του, όπου και υποχρεωτικά δηλαδή θα πρέπει να αφυπηρετήσει από τη θέση του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα.

Πάντως σύμφωνα με την πληροφόρηση της «Κ», «το προεδρικό δεν φαίνεται να ανησυχεί ως προς το κατά πόσο θα πει το ‘ΟΚ’ ο κ. Παπασάββας, διότι θεωρεί ότι η απάντηση του συγκεκριμένου αξιωματούχου θα είναι καταφατική, σε αντίθεση με την περίπτωση του Πέτρου Κληρίδη, ο οποίος φαίνεται να γυρίζει το βλέμμα αλλού παρά τα σινιάλα του Προέδρου Χριστόφια».
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ