2012-09-11 14:47:06
Φωτογραφία για Προβλέπουν περαιτέρω μειώσεις στις θέσεις εργασίας οι εργοδότες
Οχι και τόσο αισιόδοξες οι προοπτικές απασχόλησης βάσει τριμηνιαίας έρευνας της Manpower Περαιτέρω μειώσεις στον αριθμό των ατόμων που απασχολούν αναμένουν οι έλληνες εργοδότες, κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας έρευνας της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης. Καθώς το 65% των εργοδοτών δεν προβλέπει κάποια μεταβολή στον αριθμό των εργαζομένων, το 9% των εργοδοτών αναμένει αύξηση των ατόμων που απασχολεί και το 25% μείωση, οι συνολικές προοπτικές απασχόλησης διαμορφώνονται στο -16%.

Λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές διακυμάνσεις, ο δείκτης των συνολικών προοπτικών απασχόλησης για το διάστημα Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2012 διαμορφώνεται στο -15%, διατηρώντας το αρνητικό του πρόσημο για 11ο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο δείκτης παραμένει σχετικά σταθερός σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά εμφανίζει μείωση της τάξης των 3 ποσοστιαίων μονάδων, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.


Εξετάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας ανά τομέα οικονομικής δραστηριότητας, προκύπτει ότι οι εργοδότες και στους 9 τομείς αναμένουν ότι το τελευταίο τρίμηνο του έτους ο αριθμός των ατόμων που απασχολούν θα μειωθεί.

Μεγαλύτερες μειώσεις αναμένονται στον κλάδο του τουρισμού, όπου ο δείκτης των συνολικών προοπτικών απασχόλησης κατρακυλά στο -29%.

Η έρευνα της Manpower για τις προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα διεξάγεται από ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών, μέσω συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα εργοδοτών (750 για το Δ’ τρίμηνο του 2012) του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από το σύνολο των τομέων της εθνικής οικονομίας.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ