2012-09-11 08:17:50
Φωτογραφία για Αμνηστία για τα κρυφά εισοδήματα με την καταβολή φόρου
Απαλλάσσονται από τις συνέπειες του νόμου όσοι αποκαλύψουν οικειοθελώς στην Εφορία κρυφά εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία. Μόνη υποχρέωσή τους είναι η καταβολή φόρου 5-10% επί της αξίας των δηλωθέντων, σύμφωνα με ρύθμιση που προωθείται από την κυβέρνηση.

«Δηλώστε, πληρώστε και σώστε περιουσία και καταθέσεις» είναι το τελεσίγραφο που ετοιμάζεται να στείλει στους φορολογουμένους που θα αποκαλύψουν οικειοθελώς εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία όπως ακίνητα, καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, μετοχές και ομόλογα, ακόμη και χρυσό ή κοσμήματα και έργα τέχνης μεγάλης αξίας που αποκτήθηκαν από μη νόμιμα κεφάλαια.

Σύμφωνα με το «Έθνος», όσοι το πράξουν θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 5-10% επί της αδήλωτης περιουσίας και θα εξασφαλίσουν «συγχωροχάρτι» από την εφορία.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι θα πάρουν ένα ειδικό έντυπο στο οποίο θα συμπληρώσουν ό,τι δεν δήλωναν ως τώρα. Μέχρι το τέλος του έτους θα κληθούν να πάνε στην εφορία και να δηλώσουν τα πάντα. Από χρήματα και ακίνητα μέχρι σκάφη, χρυσό ή έργα τέχνης τα οποία αποκτήθηκαν χωρίς να φορολογηθούν.

Μόνο τα έσοδα από εγκληματικές ενέργειες εξαιρούνται αλλά αυτά μάλλον ούτως ή άλλως αδήλωτα θα μείνουν.

Όσοι και πάλι επιλέξουν να μην πληρώσουν φόρο θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα ακόμη και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων.
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ