2012-09-10 22:31:04
Φωτογραφία για Τσίπρας: Χειρότερη από κάθε άλλη χρονιά η κατάσταση στα σχολεία
«Χειρότερη από κάθε άλλη φορά» χαρακτήρισε την κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τα προεδρεία της ΔΟΕ και της ΟΙΕΛΕ.

«Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί ότι γυρνάμε πίσω πολλά χρόνια…. Ο εκπαιδευτικός, απαξιωμένος επαγγελματικά κα επιστημονικά, οι τάξεις πολλές φορές χωρίς δασκάλους, με τεράστια προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Το χειρότερο είναι ότι «πολύ σύντομα οι γονείς και ιδιαίτερα οι λαϊκές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν από την τσέπη τους, από το υστέρημά τους όμως, τις τεράστιες ελλείψεις, καθώς οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο, τα σπασμένα τζάμια, να πληρώσουν για την καθαριότητα και τη σίτιση στα σχολεία», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την ανάγκη να υπάρξει ένα «ευρύ πανεκπαιδευτικό μέτωπο», καθώς οι δάσκαλοι της δημόσιας δεν έχουν σήμερα να χωρίσουν τίποτα από αυτούς της ιδιωτικής.

«Θέλουν να υποβαθμίσουν την Ελλάδα σε μια χώρα που δεν θα έχει μέλλον, σε μια χώρα που δεν θα έχει προοπτική. Κι αυτό, ανεξάρτητα από την πολιτική εκτίμηση του καθενός, οφείλουμε όλοι μας να ενωθούμε προκειμένου να μην αφήσουμε αυτή την εξέλιξη να περάσει έτσι», σημείωσε.

parapolitika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ε.ΦΟΥΡΕΙΡΑ: Σέξι όπως πάντα...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ε.ΦΟΥΡΕΙΡΑ: Σέξι όπως πάντα...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ