2012-09-10 21:19:04
Φωτογραφία για Υπό 8ήμερη κράτηση οι τρεις που σχεδίαζαν νέο μακελειό στην Αγία Νάπα
Υπό 8ήμερη κράτηση τέθηκαν σήμερα οι τρεις Ελλαδίτες, που συνελήφθησαν ψες στην Αγία Νάπα και στην κατοχή των οποίων εντοπίστηκαν δύο πιστόλια τύπου Μπράουνιγκ και USP και δύο γεμιστήρες με φυσίγγια. Οι τρεις συνελήφθηκαν για... αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων, καθώς πιστεύεται πως σχεδίαζαν νέο φονικό, επανάληψη της τραγωδίας πέντε συνανθρώπων μας στις 23 Ιουνίου 2012 και πάλι στη Αγία Νάπα, με στόχο το ίδιο, προφανώς, πρόσωπο.

Η σύλληψη

Αυτή την φορά, αστυνομικοί του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων της Α. Δ. Αμμοχώστου μετά από πληροφορία γύρω στις 10 το βράδυ της Κυριακής, ότι τρία πρόσωπα κινούνταν ύποπτα, μετέβηκαν σε περιοχή της Αγίας Νάπας, όπου εντόπισαν 44χρονο και στη συνέχεια, 29χρονο και 33χρονο από την Ελλάδα καθώς και το όχημα «Ζ» με το οποίο διακινούντο. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημά τους, εντοπίστηκαν δύο πιστόλια τύπου Μπράουνιγκ και USP και δύο γεμιστήρες με φυσίγγια, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια. Το κλιμάκιο των εξεταστών της υπόθεσης, υπό τον Αστυνόμο Γιώργο Οικονόμου, Β. Διευθυντή Επιχειρήσεων της Α.Δ.Αμμοχώστου, τέθηκε σε συναγερμό από την πρώτη στιγμή.


Στο δικαστήριο

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου, το οποίο διερευνά την υπόθεση, παρουσίασε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι τους τρείς συλληφθέντες και εγκρίθηκε η κράτηση τους για οκτώ ημέρες για την διευκόλυνση των ερευνών και ανακρίσεων του. Πρόκειται για τους Ελευθέριο Καρτασάκη 44 ετών, Μόσχο Κούκο 29 ετών και Γεώργιο Δημητρίου 33 ετών. Ο εξεταστής της υπόθεσης ,Λοχίας Πανίκος Δρουσιώτης, κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι διερευνά υπόθεση συνωμοσίας για την διάπραξη φόνου, κατοχής και μεταφοράς πυροβόλων όπλων Κατηγορίας Β 1 και κατοχής εκρηκτικών υλών.

Τι δήλωσαν οι τρεις

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε ότι οι ύποπτοι ανακρινόμενοι περιέπεσαν σε αντιφάσεις και έδωσαν ψευδείς πληροφορίες για την διαμονή τους και πώς εξασφάλισαν το αυτοκίνητο «Ζ» με το οποίο διακινούντο. Τα όπλα εντοπίσθηκαν στο ταμπλό του αυτοκινήτου. Ο Καρτασάκης ανέφερε στους ανακριτές ότι ήλθε στη Κύπρο για μια δουλειά στη ΄Αγία Νάπα και ήταν οδηγός των άλλων δύο, χωρίς να διευκρινίζει τι δουλειά θα έκαναν.

Ο Κούκος ανέφερε στους ανακριτές ότι ήρθαν στη Κύπρο για ληστεία και κλοπή. Σε μια στιγμή άγνωστος τους καθοδήγησε να πάνε σε συγκεκριμένο χώρο για να εξασφαλίσουν πιστόλια και φυσίγγια για να «καθαρίσουν» κάποιο στην Αγία Νάπα, ανέφερε. Ο Δημητρίου αρνείται τα πάντα και δηλώνει ότι ήρθε στη Κύπρο για διακοπές. «Δεν έχω ιδέα τι λένε οι άλλοι», είπε.

Ο εξεταστής της υπόθεσης κατέθεσε ότι το αυτοκίνητο «Ζ» μεταφέρθηκε σφραγισμένο στο Αρχηγείο Αστυνομίας για επιστημονική εξέταση, ενώ τα δυο όπλα θα εξετασθούν από την Βαλλιστική υπηρεσία της ΥΠΕΓΕΕ Αρχηγείου κατά πόσον έχουν εγκληματικό παρελθόν με άλλες υποθέσεις. Θα ληφθούν 35 καταθέσεις και η κράτηση τους είναι αναγκαία για να ολοκληρωθούν οι έρευνες και ανακρίσεις της Αστυνομίας. Το Δικαστήριο ενέκρινε το ζητηθέν διάταγμα κράτησης των 3 υπόπτων για 8 ημέρες.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ