2012-09-10 20:52:06
Φωτογραφία για Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί
Βάση συζήτησης υπό προϋποθέσεις χαρακτηρίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής οφειλών του ΕΟΠΥΥ, που ανακοίνωσε νωρίτερα τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας. Ο ΠΦΣ συνεδρίασε και, σε ανακοίνωσή του, αφού σημειώνει οι φαρμακοποιοί επιμένουν στην ανάγκη άμεσης χρηματοδότησης του ασφαλιστικού οργανισμού, διότι χωρίς αυτή δεν μπορεί τίποτα να προχωρήσει, προσθέτει: «Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης και να εκτονώσει την ένταση, υπό τις εξής προϋποθέσεις:

- Η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας -δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία.

- Να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον «Τειρεσία».

Ο ΠΦΣ ζητεί διάλογο με το υπουργείο στη βάση αυτού του πλαισίου και συγκαλεί έκτακτη Γενική Συνέλευση το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε, ισχύει η απόφαση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης για τη διακοπή της παροχής φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους.


Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ζήτησε την αναστολή των κινητοποιήσεων από τους φαρμακοποιούς ενώ, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, υπογράμμισε ότι το υπουργείο Υγείας εξαντλεί κάθε δυνατότητα, για να μην εκβιάζεται η Πολιτεία μέσω των ασθενών.

«Σε αυτούς τους καιρούς οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν και περιμένουμε ανταπόκριση στην έντιμη και ειλικρινή συμπεριφορά μας» σημείωσε.

Ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε επίσης ότι οι ασφαλισμένοι δεν θα στερηθούν τα φάρμακά τους: «Αν δεν μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, να ξέρετε ότι και δυνατότητες έχουμε να αντιδράσουμε και βεβαιώνουμε ότι δεν θα στερηθούν οι ασθενείς το φάρμακό τους, ειδικά οι πάσχοντες από βαριές ασθένειες».
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ