2012-09-10 10:00:44
Φωτογραφία για Σάββας  Ι. Αναστασιάδης, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι
   Η οικονομική κρίση που μαστίζει, τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας έγινε αφορμή να αναδειχθούν αδυναμίες και παθογένιες, σ΄όλους τους τομείς της λειτουργίας του κράτους και του πολιτικού μας συστήματος.

   Η χώρα μας, εξ΄αιτίας της ανακολουθίας και των αστοχιών της Κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, απαξιώθηκε στη συνείδηση των ξένων, περιφρονήθηκε, λοιδωρήθηκε.

   Έχασε τελικά την αξιοπιστία της.

   Μετά την πρόσφατη, πετυχημένη , επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε Βερολίνο και Παρίσι, έχει αρχίσει και καταγράφεται βελτίωση του κλίματος υπέρ της χώρας μας και αλλαγή στη συμπεριφορά κορυφαίων κοινωνικών αξιωματούχων.

   Η αλλαγή αυτή, τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνει γενικευμένο χαρακτήρα και εκδηλώνεται δημόσια από πολλούς Εταίρους μας και θεσμικούς παράγοντες  της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

   Φαίνεται δηλαδή ότι, σε πρώτη φάση, ο Πρωθυπουργός κέρδισε το «στοίχημα» της αποκατάστασης της αξιοπιστίας της Ελλάδας, στο  εξωτερικό.


   Παράλληλα με την πετυχημένη προσπάθεια  στο εξωτερικό, είναι ανάγκη  να ξεκινήσει και η προσπάθεια δημιουργίας  ενός κράτους  δίκαιου και αποτελεσματικού στη βάση της διαφάνειας με στόχο την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του  πολιτικού συστήματος.

   Τότε μόνο ο πολίτης που επωμίζεται τα σκληρά και επώδυνα μέτρα, της δημοσιονομικής προσαρμογής, θα γίνει σύμμαχος σ΄αυτό το μεγάλο αγώνα που δίνει η σημερινή κυβέρνηση.

    Ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να αλλάξουμε το κλίμα και στο εσωτερικό και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της δικαιοσύνης, της ισότητας και της διαφάνειας , είναι ο έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων «πόθεν έσχες», όχι μόνο των Βουλευτών, Υπουργών, κ.λ.π., αλλά και όσων με οποιονδήποτε τρόπο άσκησαν διοίκηση ή εξουσία (Δήμαρχοι, Νομάρχες, Διοικητές, Πρόεδροι κ.λ.π.), τα τελευταία τριάντα χρόνια.

    Εάν κατά τον έλεγχο τα περιουσιακά στοιχεία που θα παρουσιάζει ο ελεγχόμενος δεν δικαιολογούνται από την νόμιμη αποζημίωση που ελάμβανε ή λαμβάνει κατά την διάρκεια της θητείας του, ή από άλλους πόρους που τυχόν θα είχε, να δημευτούν με συνοπτικές διαδικασίες .

   Είναι ένα διαχρονικό αίτημα της κοινωνίας, που σήμερα σε περίοδο κρίσης γίνεται επιτακτικό, για το οποίο δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός και είμαι βέβαιος ότι θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

   Άλλωστε για το συγκεκριμένο θέμα ψηφίστηκε νόμος , με ευρεία πλειοψηφία από την προηγούμενη Βουλή.

   Η άμεση εφαρμογή  του επιβάλλεται για την αποκατάσταση της ισότητας και της δικαιοσύνης, αλλά και για να στείλουμε ένα μήνυμα σ΄όσους ίσως σκέφτονται, ακόμα και σήμερα να «αξιοποιήσουν» την θέση που τους εμπιστεύθηκε ο λαός ή ο Πρωθυπουργός.

   Πρέπει     επίσης να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και ότι κάποιοι  όχι μόνο δεν φοβόμαστε τον έλεγχο, αλλά τον προκαλούμε κιόλας.

                                                            Σάββας  Ι. Αναστασιάδης

                                                      Βουλευτής Ν.Δ. Β΄ Θεσσαλονίκης                      
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ