2012-09-09 23:42:39
Φωτογραφία για Ποιο είναι το πιο έξυπνο ζώο και τι είναι ικανό να κάνει;
Το πιο έξυπνο ζώο λοιπόν είναι ο γνωστός σε όλους μας χιμπατζής! Υπάρχουν κι άλλα πανέξυπνα ζώα, όμως αυτός βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, εξαιτίας της πλούσιας δραστηριότητάς του όσον αφορά το μυαλό.

Οι χιμπατζήδες συμπεριφέρονται σαν τους πρωτόγονους ανθρώπους. Φτιάχνουν εργαλεία όπως πχ σφυριά για να σπάνε πχ καρύδια, σφουγγάρια από φύλλα για να συγκεντρώσουν νερό, αυτοσχέδια ραβδιά για να συγκεντρώσουν μυρμήγκια, κλπ.

Επίσης συνεργάζονται στο κυνήγι και έχουν συνείδηση. Δεν συμπεριφέρονται απλά... "σαν ζώα"!

Για παράδειγμα, τρεις αρσενικοί χιμπατζήδες συνεργάζονται στο να παγιδεύσουν και να πιάσουν ένα θήραμα. Αυτός που θα το σκοτώσει, κρατάει το θήραμα. Οι άλλοι δύο απλά αποζητούν ένα μερίδιο, ελπίζοντας στη σωστή κρίση του θηρευτή. Κι όντως ο θηρευτής, τους ανταμοίβει!

Έχουν την ικανότητα να εκμεταλλεύονται τους άλλους χιμπατζήδες και να εξαπατούν ο ένας τον άλλον, ανάλογα με την περίσταση.


Αυτά τα έξυπνα ζώα, έχουν την ικανότητα να αναλύουν ένα πρόβλημα και να το επιλύουν βάσει λογικής.

Επίσης οι χιμπατζήδες έχουν τη δική τους γλώσσα (τη νοηματική) και έχουν την ικανότητα να την μαθαίνουν και στα παιδιά τους, χωρίς τη βοήθεια κανενός! Μπορούν να κατανοήσουνε σύμβολα και να τα μάθουνε και στους άλλους, όπως επίσης κατανοούν τους αριθμούς και διάφορες αριθμητικές ακολουθίες!

Το μόνο που μένει δηλαδή, είναι να γίνουνε πυρηνικοί φυσικοί! :)

Τέλος, οι χιμπατζήδες παίζουν, γαργαλιούνται, φιλιούνται και γελάνε βάσει συναισθήματος!

Αυτό λοιπόν είναι το πιο έξυπνο ζώο μετά το ανθρώπινο μυαλό κι ας μην του φαίνεται! Τελικά δεν μας μοιάζει μόνο εμφανισιακά...coolweb.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ