2012-09-08 08:07:22
Φωτογραφία για ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΡΟΜΠΑΪ
Βολές κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι.

Οι μνημονιακές υποχρεώσεις δεσμεύουν αποκλειστικά τον κ. Σαμαρά και την κυβέρνησή του και όχι το λαό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιό του για την συνάντηση. Η Κουμουνδούρου τονίζει ότι δεν αποτελεί πλέον είδηση ότι σε μία ακόμα συνάντηση με ευρωπαίο αξιωματούχο ο κ. Σαμαράς δεν διεκδίκησε τίποτα και αρκέστηκε να επαναλαμβάνει μονότονα ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του μνημονίου, που αποδεδειγμένα καταστρέφουν την κοινωνία και τη χώρα.

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, κατηγορώντας τον ότι βάζει «φρένο στην ίδια τη χώρα». «Ο πρόεδρος της συγκυβέρνησης κ. Σαμαράς μας είπε ότι στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χ. Β. Ρομπάι συζήτησαν για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και το πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δις €
. Δεν μας είπε όμως τίποτα για την μείωση του ΑΕΠ κατά 6,5% στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΣΤΑΤ, όπως δεν μας είπε τίποτα για τους υπόλοιπους καταρρέοντες οικονομικούς δείκτες, την καταναλωτική δαπάνη και τις ακαθάριστες επενδύσεις», ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μιχάλης Γιαννάκης.

«Οι μόνοι δείκτες που ευημερούν επί ημερών συγκυβέρνησης - μνημονίου - τρόικας είναι οι δείκτες της ανεργίας, της ύφεσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης, για τους οποίους θα πρέπει να νοιώθει ιδιαίτερα "περήφανος" ο κ. Σαμαράς. Η εντολή που πήρε ο κ. Σαμαράς ήταν να βάλει φρένο στην κατάρρευση της χώρας, όχι φρένο στην ίδια την χώρα», προσθέτει ο κ. Γιαννάκης.

Από τη μεριά της, η Χρυσή Αυγή καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις. «Να πάψει να επαιτεί ο κ. Σαμαράς, να τηρήσει τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις και να αντιμετωπίσει επιθετικά τους τοκογλύφους. Τα λεφτά του πακέτου δε μας τα χαρίζουν, αλλά μας τα πουλάνε και μάλιστα πανάκριβα», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

«Η στήριξη που παρέχουν αξιωματούχοι και κυβερνήσεις της ΕΕ στην κυβέρνηση είναι στήριξη στα νέα βάρβαρα μέτρα που συναποφασίζουν, γι' αυτό το όχι που πρέπει να πει δυνατά ο λαός για να έχει νόημα και ουσία πρέπει να συνοδεύεται με το όχι στην ΕΕ και τέλος στις θυσίες για την καπιταλιστική κερδοφορία», αναφέρεται, τέλος, σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, για τη συνάντηση Σαμαρά-Ρομπάι.

Υπενθυμίζεται ότι ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός παρουσίασε στον κ. Ρομπάι τις μεγάλες και επίπονες προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα για την ανάκτηση της αξιοπιστίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις θυσίες που καταβάλουν οι Έλληνες πολίτες και την ανάταση της οικονομίας.

«Τόνισα την ανάγκη για έγκαιρη αποδέσμευση της δόσης του δανείου που θα κατευθυνθεί στο εσωτερικό για να ενισχυθεί η ρευστότητα και να αναθερμανθεί η οικονομία» ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι η ανάκαμψη είναι κρίσιμης σημασίας καθώς οι αντοχές του ελληνικού λαού έχουν φθάσει στα όριά τους και οι θυσίες τους πρέπει να πιάσουν τόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι έστειλε σαφές μήνυμα πως δεν έχει καμία αμφιβολία πως το μέλλον της Ελλάδας είναι στην ευρωζώνη, θέτοντας πάντως ως προϋπόθεση την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού συμβουλίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι το σημερινό πρόγραμμα θα δημιουργήσει μια ανταγωνιστική οικονομία και ήταν σαφής λέγοντας πως η κρίση «δεν είναι μόνο ελληνική κρίση».
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O καιρός για σήμερα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O καιρός για σήμερα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ