2012-09-08 01:06:03
Φωτογραφία για Στην Ελλάδα είχα καριέρα, τώρα καθαρίζω τουαλέτες
Το γύρω του διαδικτύου κάνει η είδηση για έναν έλληνα μετανάστη, που ξέφυγε από τον εφιάλτη της ανεργίας στην Ελλάδα και μετανάστευσε στη... Σουηδία, όπου βρήκε δουλειά ως καθαριστής σε σχολείο.

Την ιστορία του Τηλέμαχου Καραχάλιουδημοσίευσε το Bloomberg, θέλοντας να τονίσει τη δεινή οικονομική θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους ακόμα και για να καθαρίζουν τουαλέτες, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Μάλιστα, ο κ. Καραχάλιος λέει χαρακτηριστικά «Στην Ελλάδα είχα πολύ καλή δουλειά. Τώρα καθαρίζω τα σκατά των Σουηδών».

Ο κ. Καραχάλιος μετανάστευσε στη Σουηδία αφήνοντας πίσω την 6χρονη κόρη του να μεγαλώνει μαζί με τους παππούδες της. Ο ίδιος στην Ελλάδα ήταν ιατρικός επισκέπτης, είχε εταιρικό αυτοκίνητο και έξοδα πληρωμένα από την εταιρεία. Ωστόσο, μετά από 17 χρόνια έχασε τη δουλειά του το 2010 χωρίς να καταφέρει έκτοτε να βρει μια αξιοπρεπή εργασία.


«Προσπαθώ να επιβιώσω. Είναι δύσκολα εδώ, πολύ δύσκολα, θα προτιμούσα να μείνω στην Ελλάδα. Αλλά δεν έχουμε δουλειές. Μπορεί να κάνεις πλάνα για 10, 20 χρόνια, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι θα φέρει η ζωή» λέει ο κ. Καραχάλιος.

Ο 40χρονος Έλληνας έφθασε τον Μάρτιο στη Σουηδία και μένει σε ένα μικρό διαμέρισμα σε ένα συγκρότημα, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες κυρίως από την Μέση Ανατολή.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο αριθμός των Ελλήνων που ζήτησαν άδεια παραμονής στη Σουηδίαδιπλασιάστηκε από το 2010, ενώ φέτος αναμένεται περαιτέρω αύξηση.
nooz
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ