2012-09-07 10:35:20
Φωτογραφία για Γαλλία: Αδιευκρίνιστα τα κίνητρα της δολοφονίας της οικογένειας τουριστών
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας μίας οικογένειας τουριστών από τη Βρετανία και ενός περαστικού ποδηλάτη στην ανατολική Γαλλία. Μόνοι διασωθέντες είναι τα δύο κοριτσάκια της οικογένειας, επτά και τεσσάρων ετών.

Οι γαλλικές Αρχές δεν έχουν αναγνωρίσει επισήμως τα θύματα. Σύμφωνα, όμως, με πηγές της Αστυνομίας, ο οδηγός της BMW είναι ο 50χρονος Σάαντ αλ Χίλι, Βρετανός υπήκοος γεννημένος στη Βαγδάτη, ενώ οι δύο γυναίκες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο είναι η σύζυγός του Ίκμπαλ και η 74χρονη πεθερά του κάτοχος σουηδικού διαβατηρίου.

Η ταυτότητα του ποδηλάτη που βρέθηκε νεκρός λίγα μέτρα μακριά από το όχημα έχει επιβεβαιωθεί. Πρόκειται για τον 40χρονο Γάλλο Σιλβιάν Μογιέ, πατέρα τριών παιδιών που κατοικούσε στη Γκρενόμπλ.

Οι τρεις από τους τέσσερις νεκρούς που βρέθηκαν κοντά στη λίμνη Ανεσί, στην Άνω Σαβοΐα, είχαν δολοφονηθεί με μια σφαίρα στο κεφάλι.


Τους νεκρούς βρήκε ένας Βρετανός τουρίστας που κυκλοφορούσε με ποδήλατο στην περιοχή.

Η επτάχρονη κόρη του ζευγαριού, Ζαϊνάμπ, νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη στο κεφάλι και στον ώμο από τα πυρά του δράστη.

Ερωτηματικά για την αποτελεσματικότητα των γαλλικών αρχών έχει προκαλέσει το διάστημα των οκτώ ωρών που μεσολάβησε μέχρι να εντοπιστεί ζωντανή η τετράχρονηΖέινα, η μικρότερη κόρη του ζευγαριού, η οποία είχε κρυφτεί στα πόδια της νεκρής μητέρας της.

Σύμφωνα με τη γαλλική αστυνομία, η καθυστέρηση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι το κοριτσάκι παρέμεινε κρυμμένο και σε κατάσταση σοκ χωρίς να κάνει τον παραμικρό θόρυβο.

Το γεγονός ότι τρία από τα τέσσερα θύματα πυροβολήθηκαν στο κεφάλι εγείρει υποψίες ότι ο δολοφόνος ήταν πληρωμένος εκτελεστής. Ωστόσο, στη συνέντευξη Τύπου ο εισαγγελέας απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε εικασία για τους δράστες, λέγοντας μόνο πως ο τρόπος που λειτούργησε ο δολοφόνος ήταν «περίεργος».

Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν 15 κάλυκες ημιαυτόματου όπλου.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ