2012-09-07 08:18:14
Φωτογραφία για Εξετάζονται διορθωτικά μέτρα Τουρκία: «Στον αέρα» οι δημοσιονομικοί στόχοι
Σχεδόν απίθανη θεωρείται η επίτευξη του στόχου της Τουρκίας για δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1,5% του ΑΕΠ φέτος, όπως είπε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μεχμέτ Σιμσέκ.

Σχεδόν απίθανη θεωρείται η επίτευξη του στόχου της Τουρκίας για δημοσιονομικό έλλειμμα στο 1,5% του ΑΕΠ φέτος, όπως είπε στο Reuters ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Μεχμέτ Σιμσέκ, επικαλούμενος την επιβράδυνση της ανάπτυξης και τη μείωση των φορολογικών εσόδων.

Ωστόσο, η Αγκυρα εξετάζει, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΟΙΚ, τη λήψη διορθωτικών μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων στις δαπάνες.

Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο, ο κ. Σιμσέκ υποστήριξε ότι η οικονομική ανάπτυξη στο δεύτερο τρίμηνο θα είναι πιθανότατα υψηλότερη από το πρώτο, αλλά τα προκαταρκτικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι θα είναι χαμηλότερη στο τρίτο τρίμηνο της χρονιάς.

«Φαίνεται πως είναι πολύ απίθανο να πετύχουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους», είπε.


Η Τουρκία αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου τη Δευτέρα. Το πρώτο τρίμηνο ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3,2% και, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΟΙΚ, είναι πιθανό να μην επιτευχθεί ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης 4% το 2012.

«Επεξεργαζόμαστε διορθωτικά μέτρα, αλλά δεν μπορώ να δεσμευτώ για το χρονοδιάγραμμα.

Εξετάζουμε τα πάντα, από ελέγχους στις δαπάνες μέχρι άλλα μέτρα», είπε ο κ. Σιμσέκ, αρνούμενος να δώσει άλλα στοιχεία δεδομένου ότι οι συζητήσεις για τον προϋπολογισμό του 2013 μόλις ξεκίνησαν. Η τουρκική κυβέρνηση πρέπει να υποβάλει τον προϋπολογισμό στο κοινοβούλιο μέχρι τις 17 Οκτωβρίου.

Πηγή: Reuters
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ