2012-09-07 07:52:04
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ
Την Κυριακή το βράδυ ορίστηκε το νέο ραντεβού των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας που φθάνουν σήμερα Παρασκευή στη χώρα μας, με στόχο να έχουν κλειδώσει τα μέτρα των 11,6 δισεκατομμυρίων ευρώ και να παρουσιαστούν στο άτυπο Eurogroup, ενώ στην Αθήνα βρίσκονται από χθες τα τεχνικά της κλιμάκια, προκειμένου να ελέγξουν την πορεία όλου του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, την Κυριακή στις 16:00, ενώ τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου αναμένεται συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με το κλιμάκιο των επικεφαλής της τρόικα στην Αθήνα.

Πάντως, το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να ψάχνει τα μέτρα αλλά και τα αντίμετρα ανάπτυξης, ιδίως στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων. Εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Ολι Ρεν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει την ύπαρξη επιστολής της τρόικας προς τις ελληνικές αρχές, σχετικά με αναθεώρηση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα.


Σήμερα  Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στις 17:00, ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Herman Achille Van Rompuy, ενώ την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί στη Φρανκφούρτη, όπου, στις 15:00 (τοπική ώρα), θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Mario Draghi.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ο κ. Σαμαράς θα παραστεί στα εγκαίνια της 77ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, ενώ τη Δευτέρα έχει συνάντηση με το κλιμάκιο των επικεφαλής της Τρόικα στην Αθήνα, πριν τις δύο πιο κρίσιμες Παρασκευές της τελευταίας περιόδου: Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου: Συνεδρίαση του Eurogroup στην Κύπρο και πιθανή συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και Παρασκευή 19 Οκτωβρίου: Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είδε, εξάλλου, χθες Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων Θεσσαλονίκης, με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος να ζητά την υλοποίηση όλων εκείνων των μέτρων που θα αυξήσουν άμεσα τη ρευστότητα και θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα στην αγορά, για να διασωθούν οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας και να αναπνεύσει η κοινωνία και οι επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Ν. Πέντζος, τόνισε προς τον πρωθυπουργό ότι η μεταποίηση στη χώρα μας, και ειδικά η περιφερειακή βιομηχανία, βιώνει μια βαθύτατη κρίση, με άμεσες συνέπειες το καθημερινό κλείσιμο επιχειρήσεων και την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας. Στο οριακό σημείο που έχουν φθάσει οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι η έξοδος από την κρίση διέρχεται από την έμπρακτη υποστήριξη του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας, υπογράμμισε ο κ. Πέντζος.

Την ίδια ώρα, τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα κερδίσει τη μάχη παραμονής στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, «σε πείσμα όλων αυτών που κάνουν ό,τι μπορούν για να υπονομεύσουν την προσπάθειά της χώρας και να την γυρίσουν στη δραχμή», εκφράζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με αφορμή τη συμμετοχή του στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφήσει καμιά ευκαιρία αναξιοποίητη και ότι ήδη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για την έρευνα του ενεργειακού δυναμικού στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης, όπως και η αξιοποίηση επιβεβαιωμένων κοιτασμάτων στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ο Έλληνας υπουργός εκτιμά οι σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας- Ισραήλ παρουσιάζουν πολύ θετικές προοπτικές και προσθέτει ότι η ενίσχυση αυτών των σχέσεων θα έχει ευεργετική επίδραση στα περιφερειακά ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

«Υπάρχει άνεμος αλλαγής για την Ελλάδα», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κωνσταντίνος Μποτόπουλος, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο του 7ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σημείωσε πως η περίφημη Grexit (το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ) απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από το προσκήνιο και παρατήρησε πως και η Γερμανία αλλάζει στάση σιγά- σιγά απέναντι στην Ελλάδα. «Η λύση του ελληνικού προβλήματος είναι μέρος ευρωπαϊκού σχεδιασμού», προσέθεσε.
 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ