2012-09-06 07:43:58
Φωτογραφία για Την Παρασκευή στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας
Την Παρασκευή αναμένεται η άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα κ.κ. Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ).

Το προς ώρας πρόγραμμα προβλέπει συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα στις 16.00 το απόγευμα της Κυριακής. Το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών θα συνοδεύσει τον Πρωθυπουργό στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και θα επιστρέψει αυθημερόν. Τη Δευτέρα αναμένεται συνάντηση της τρόικας με τον Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά στις 10.45 (όπως έγραψε το «Βήμα της Κυριακής») και την Τρίτη με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο.

Στο επίκεντρο η ομιχλώδης εφεδρεία

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στα θέματα που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί είναι ο τρόπος που θα εφαρμοστεί η «νέου τύπου εφεδρεία». Η κυβέρνηση απορρίπτει τις απολύσεις και θέτει στο τραπέζι το σχέδιο εξοικονόμησης 167 εκατ. ευρώ μέσω της εφεδρείας, βάσει του οποίου 30.000-35.000 υπάλληλοι θα ακολουθήσουν το δρόμο της εξόδου από το Δημόσιο είτε με την παροχή κινήτρων είτε μέσω συνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Για την τρόικα όμως το σχέδιο παραμένει ομιχλώδες.


Το διακύβευμα για την κυβέρνηση είναι να πείσει τους εκπροσώπους των δανειστών ότι το τρίτο κατά σειρά σχέδιο για την αποφυγή των απολύσεων στο Δημόσιο, μετά την πρώτη εφεδρεία (που αποτέλεσε μέγα φιάσκο) και το σύστημα της αξιολόγησης (το οποίο ουδέποτε εφαρμόστηκε), θα είναι συγκεκριμένο και εφαρμόσιμο και κυρίως ότι θα αποφέρει εξοικονόμηση πόρων. Παράλληλα πρέπει να πείσει την τρόικα ότι δεν παρεκκλίνει από το σχέδιο για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο κατά 150.000 άτομα ως το 2015.

Τετ α τετ Στουρνάρα - δικαστικών στις 14.00

Την Πέμπτη στις 12.00 ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που θα κληθεί να εγκρίνει την τοποθέτηση των νέων επικεφαλής του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), του διευθύνοντα συμβούλου κ. Γ. Εμίρη και του προέδρου κ. Τ. Αθανασόπουλου.

Στις 14.00 ο κ. Στουρνάρας θα δεχθεί στο γραφείο του εκπροσώπους των δικαστικών που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις αντιδρώντας στο σχέδιο για την περικοπή των μισθών τους ως και κατά 20% αναδρομικά από 1ης Ιουλίου στο πλαίσιο των περικοπών στα Ειδικά Μισθολόγια του Δημοσίου. Το βασικό επιχείρημα των δικαστικών είναι ότι οι νέες μειώσεις των εισοδημάτων τους είναι αντισυνταγματικές.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ