2012-09-06 00:33:04
Φωτογραφία για Αποφασισμένη να βάλει τάξη η Όλγα Κεφαλογιάννη στην αναρχία των «γουρούνων»
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη 5 Σεπτ. 2012, στο Υπουργείο Τουρισμού, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για το ζήτημα «των τετράτροχων μοτοποδηλάτων», όπου παρευρέθηκαν... η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Σύμβουλος της Υπουργού, κ. Χάρης Κοκκώσης, ο Νομικός Σύμβουλος της Υπουργού, κ. Κωνσταντίνος Τσιμάρας, ο Δήμαρχος Χερσονήσου, κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης, εκπρόσωπος των Ξενοδόχων, κ. Νικηφόρος Λαμπρινός, ο Διευθυντής του σχολείου Μαλίων και εκπρόσωπος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων, κ. Γιάννης Καλλιτσάκης και ο Δημοτικός Σύμβουλος και Τουριστικός Επιχειρηματίας, κ. Μανόλης Αργυράκης.

Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος αλλά και οι εκπρόσωποι φορέων των Μαλίων έθεσαν το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, ενώ, παράλληλα έγινε απ’ όλους αποδεκτό ότι η ποιότητα του τουρισμού που εισάγουν οι επιχειρηματίες της περιοχής αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες της άναρχης κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοποδηλάτων. Στη γενικότερη συζήτηση, όλοι συμφώνησαν ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν και το πρόβλημα των τετράτροχων είναι μόνο η αρχή.


Η Υπουργός, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, δήλωσε αποφασισμένη να βάλει τάξη στο άναρχο καθεστώς της κυκλοφορίας των τετράτροχων μοτοποδηλάτων και ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τους αρμόδιους Υπουργούς έτσι ώστε την επόμενη τουριστική περίοδο να μην υφίσταται τέτοιο πρόβλημα στα Μάλια.

Όπως τόνισε, «Η Ελλάδα δεν είναι τόπος διακοπών, χαμηλής ποιότητας και πρέπει να αναβαθμιστεί άμεσα το τουριστικό ποιόν της χώρας μας». Ενώ στο τέλος της συνάντησης η Υπουργός έδωσε εντολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, κ. Α. Λιάσκο και στον Νομικό Σύμβουλο, κ. Κ. Τσιμάρα, να καταρτίσουν το συντομότερο Νομοθετική πρόταση, βασισμένη στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χερσονήσου.

Ο κ. Αυγενάκης ενημέρωσε για τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες και Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει και για τη δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σταύρου Καλογιάννη ότι θα προβεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού σ’ αλλαγή και στον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου αδειοδότησης των τετράτροχων μοτοποδηλάτων. Ο κ. Αυγενάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «είναι κοινή παραδοχή όλων των παρευρισκόμενων ότι το επισπεύδων Υπουργείο είναι το Υπουργείο Τουρισμού και γι’ αυτό και αποτελεί τον τελευταίο σταθμό των συναντήσεων και συζητήσεων μας».
flashnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ