2012-09-05 18:54:02
Φωτογραφία για Το δρόμο για τη Βουλή παίρνει η δικογραφία για το μνημόνιο
Το δρόμο για τη Βουλή φαίνεται ότι παίρνει η δικογραφία που ερευνούσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης για τις δηλώσεις του τέως στελέχους του ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι «το πρόγραμμα του μνημονίου δεν βγαίνει» και ότι αυτό το γνώριζαν όλοι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης ο κ. Πεπόνης έστειλε τη δικογραφία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την επισήμανση ότι «έχουν προκύψει στοιχεία για συγκεκριμένα πρόσωπα της κυβέρνησης κατά το κρίσιμο διάστημα». Παρότι ο εισαγγελέας δεν αναφέρεται ρητώς στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου είναι φανερό ότι υποδεικνύει στη Βουλή, όπου πιθανότατα θα καταλήξει η δικογραφία, να ερευνήσει τυχόν ευθύνες του για το αν έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο, παρότι του είχε ειπωθεί από το ΔΝΤ, ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει.

Στην δικογραφία, που αποστέλλει στον Αρειο Πάγο περιέχονται οι καταθέσεις των πρώην υπουργών Λούκας Κατσέλη, Γεράσιμου Αρσένη και Βάσως Παπανδρέου, όπως και η αρχική κατάθεση του πρώην μέλους του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τη διαδικασία η δικογραφία θα χρεωθεί σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου εκείνος να κρίνει αν συντρέχει λόγος αποστολής της στη Βουλή.
tovima.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κυριακή απόγευμα με Αστέρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κυριακή απόγευμα με Αστέρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ