2012-09-05 18:49:19
Φωτογραφία για Νερό αντί για δακρυγόνα στους ταραξίες θα χρησιμοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.
Με μάνικες νερού θα αντιμετωπίζονται οι ταραξίες ανέφερε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος κκτίμησε ότι τα... δακρυγόνα έχουν εξαντλήσει τη χρησιμότητά τους. «Γίνεται μία προσπάθεια η Ελληνική Αστυνομία να στραφεί σε άλλους τρόπους πιο σύγχρονους» και «μία σκέψη π.χ. είναι το νερό», είπε.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, ανέφερε, επίσης, ότι εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να επισημοποιηθεί το πλάνο αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ, παράλλήλα, τόνισε ότι η επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» θα επεκταθεί και σε άλλες ελληνικές πόλεις.

Ερωτηθείς για την τακτική που θα ακολουθήσει το υπουργείο απέναντι στις κινητοποιήσεις, σημείωσε:

«Δεν μπορεί να επιτραπεί μια κατάσταση στην οποία η χώρα θα γίνει μπάχαλο. Απόλυτος σεβασμός στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, αλλά και απόλυτος σεβασμός στην ευρύτερη νομιμότητα, στο δικαίωμα της εργασίας των υπολοίπων Ελλήνων πολιτών, στο να μην κλείνουν όλοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας με το παραμικρό».


Αναφέρθηκε, επίσης, στην αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης των ταραχών, όσον αφορά τα χημικά και τα δακρυγόνα.

Εκτίμησε ότι τα δακρυγόνα έχουν εξαντλήσει τη χρησιμότητά τους, καθώς ,όπως είπε, αφενός στρέφονται κατά δικαίων και αδίκων και αφετέρου λόγω της χρήσης μάσκας από τους διαδηλωτές που παρανομούν.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, «γίνεται μία προσπάθεια η Ελληνική Αστυνομία να στραφεί σε άλλους τρόπους πιο σύγχρονους» και «μία σκέψη π.χ. είναι το νερό».

Σημείωσε ότι « αυτό σε τίποτα δεν συνιστά υποσημείωση υποχώρησης, από την απαίτηση της τήρησης της νομιμότητας. Θα πρέπει να συνεννοηθούμε σε αυτή τη μέγιστη φάση της κρίσης, να συνεννοηθούμε σαν κοινωνία πάρα πολύ καλά και να καταλάβουμε ότι η νομιμότητα είναι προς το συμφέρον όλων μας. Δεν είναι απλώς ένα πλαίσιο το οποίο μπορεί κανείς να το υπερβαίνει, αν κρίνει ότι κάτι θέλει».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ