2012-09-04 17:45:14
Φωτογραφία για ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΧΕ Ο ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Συνάντηση ενημερωτικού χαρακτήρα με τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Δραγασάκη και Γιώργο Σταθάκη καθώς και με τον υπεύθυνο Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ Γιάννη Μηλιό είχε σήμερα, Τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του υπουργείου για τα θέματα του ΕΣΠΑ, των μεγάλων έργων, του εκσυγχρονισμού των συγκοινωνιών, της απλούστευσης του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, της πάταξης του παρεμπορίου κ.ά.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβαν τις θέσεις τους για τα θέματα αυτά.

Από τον πλευρά του, ο υπουργός σημείωσε τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει τις αναπτυξιακού χαρακτήρα πρωτοβουλίες που έχει εξαγγείλει, οι οποίες σε ένα βαθμό έχουν ως προαπαιτούμενο την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε, εξάλλου, να γίνονται ενημερωτικές συναντήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αντιδράσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για την συνάντηση Στουρνάρα - Σόϊμπε

«Κάθε συνάντηση εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης με αξιωματούχους από την Ευρώπη αποκαλύπτει την πολιτική της γύμνια και την έλλειψη οποιασδήποτε θετικής πρότασης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, αλλά και συνολικά για την ευρωζώνη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε.

Τονίζει ότι η εμμονή της κυβέρνησης στην πολιτική της λιτότητας αποδομεί την Ευρώπη και εξαθλιώνει τους εργαζομένους της.

«Σε αυτό το πλαίσιο κινείται και το νέο πακέτο δεκάδων δισ. που θα φέρει προς ψήφιση η ελληνική κυβέρνηση, που αυξάνει περαιτέρω την ύφεση και την ανεργία, ενώ καταστρέφει κάθε δυνατότητα για ανάπτυξη και ανασυγκρότηση της οικονομίας» προσθέτει.

Το ΚΚΕ, με τη σειρά του, τονίζει: «Το μήνυμα της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: Για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, εσείς, τα παιδιά και τα εγγόνια σας θα ζήσετε μια ζωή κόλαση, χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα. Η μία εκφράζει τα συμφέροντα του γερμανικού κεφαλαίου, η άλλη του ελληνικού, γι’ αυτό συναντιόνται σε κοινή αντιλαϊκή στρατηγική και είναι σύμμαχοι στην ΕΕ».
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ