2012-09-04 16:52:03
Φωτογραφία για Σφοδή επίθεση κατά του ΔΗΚΟ, εξαπολύει το ΑΚΕΛ
Στην αντεπίθεση πέρασε η Εζεκία Παπαϊωάννου με αφορμή τις δηλώσεις περί αξιοπιστίας της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ που προέβη τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ, Φώτης Φωτίου που ανέφερε ότι το κόμμα του «γνώρισε από πρώτο χέρι την πολιτική αναξιοπιστία» των κυβερνώντων, εισπράττοντας «ακόμα και εμπαιγμούς» και «ξεγελαστήκαμε πολλάκις», σημειώνοντας παράλληλα πως κυβέρνηση και ΑΚΕΛ είναι οι τελευταίοι που μπορούν να δώσουν στο ΔΗΚΟ μαθήματα πολιτικής αξιοπιστίας, καθώς «στερούνται απολύτως πολιτικής αξιοπιστίας στις σχέσεις του με το ΔΗΚΟ».

Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, κατηγορεί το ΔΗΚΟ ότι συμπεριφέρθηκε ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση κι ότι στελέχη του, με την ανοχή της ηγεσίας του, διακρίνονταν από πρωτοφανή κακοπιστία.

Σύμωνα με την ανακοίνωση «το ΔΗΚΟ, αναμένει να επιβεβαιωθεί στην πράξη η αξιοπιστία του κ. Αναστασιάδη
. Συμφωνούμε απόλυτα, ότι από τις πράξεις κρίνεται η πολιτική αξιοπιστία ενός έκαστου. Ο κ. Αναστασιάδης όμως δεν είναι σήμερα που έχει ξεκινήσει την ανάμιξη του στην πολιτική. Οι πράξεις του, μέσα απo τον πρότερο πολιτικό του βίο, καταδεικνύουν την ασυνέπεια και τις καιροσκοπικού χαρακτήρα μεταλλάξεις του κ. Αναστασιάδη, που στην αντίληψη των πολιτών καταγράφονται ως τεράστιο έλλειμμα αξιοπιστίας. Επαναλαμβάνουμε ότι μόνο εθελοτυφλούσες πολιτικές ηγεσίες, που μέχρι χθες διαπίστωναν αυτά και άλλα πολιτικά χαρακτηριστικά του κ. Αναστασιάδη, είναι που σήμερα τα παραβλέπουν για να δικαιολογήσουν μια αφύσικη εκλογική συμμαχία».

«Αυτό είναι που κατά την άποψη μας αποτελεί εμπαιγμό προς τους πολίτες και όχι η συμπεριφορά της κυβέρνησης και του ΑΚΕΛ απέναντι στο ΔΗΚΟ. Ενός ΔΗΚΟ, του οποίου πλειάδα στελεχών, με την ανοχή της ηγεσίας του, από την αρχή της διακυβέρνησης διακρίνονταν από πρωτοφανή κακοπιστία και συμπεριφέρθηκαν ως αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ.

«Σε ένα πράγμα όμως ο κ. Φωτίου έχει δίκαιο», σημειώνει ο κ. Λουκαΐδης. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ δεν θυσίασαν το καλώς νοούμενο συμφέρον της πατρίδας. Δεν παραβίασαν το κυβερνητικό πρόγραμμα με βάση το οποίο εξέλεξε τον Πρόεδρο ο λαός, ούτε και υιοθέτησαν πολιτικές που μπορεί μεν να βοηθούσαν στη διατήρηση της συνοχής του κυβερνητικού σχήματος αλλά θα έβλαπταν την εθνική μας υπόθεση, διευκολύνοντας τις τουρκικές επιδιώξεις και στοχεύσεις».

«Ο κ. Φωτίου διαπιστώνει επίσης νοσηρό κομματικό φανατισμό στο ΑΚΕΛ, χωρίς ασφαλώς να τεκμηριώνεται αυτός ο καινούριος υβριστικός χαρακτηρισμός».

«Νοσηρά φαινόμενα στην πολιτική ζωή του τόπου όντως υπάρχουν. Σ΄ αυτά συγκαταλέγονται οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί κατά πολιτικών αντιπάλων ή κατά ανεξάρτητων αξιωματούχων του κράτους. Αυτό δυστυχώς έπραξε το ΔΗΚΟ και όταν απόδιδε με τη μεγαλύτερη ευκολία στην κυβέρνηση και στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, πρακτικές χαφιεδισμού».

«Tέλος, καλούμε τα δύο κόμματα, ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, να δώσουν στη δημοσιότητα τη συμφωνία τους, ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν το περιεχόμενο της και κατά πόσο αυτή παραπέμπει σε ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις για το Κυπριακό ή βρίθει αοριστίας, παραπέμποντας στη διαμόρφωση θέσεων μετά τις προεδρικές εκλογές», καταλήγει η ανακοίνωση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ