2012-09-04 14:25:59
Φωτογραφία για Eρώτηση στη Βουλή για τα ΠΤΜ Zubr
Σε απάντηση κοινοβουλευτικής ερώτησης του βουλευτή Π. Ζησιμόπουλου με θέμα “Ανάγκη για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από πυργκαγιά στο Πλωτό Ταχείας Μεταφοράς ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΤΜ)”, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη:

α) ενέργειες λεπτομερούς καταγραφής των απαιτήσεων για τον περαιτέρω καθορισμό του χρονοδιαγράμματος επισκευής και β) έλεγχος καταλληλότητας των κατεχόμενων τμημάτων ελαστικού αεροθαλάμου, σημειώνοντας πως στις 2 Αύγουστου 2012 ζητήθηκαν προσφορές για το κόστος προμήθειας, διαθεσιμότητα και χρόνους παράδοσης από δύο οίκους του εξωτερικού. Σημειώνεται ότι ο χρόνος τοποθέτησης των τμημάτων ελαστικού αεροθαλάμου είναι της τάξης των δύο μηνών. Στην κατακλείδα του, ο υπουργός παραδέχεται πως «το υψηλό κόστος παροχής υπηρεσιών κι ανταλλακτικών μη υποστηριζόμενο από το λειτουργικό προϋπολογισμό, δεδομένης της τρέχουσας δημοσιονομικής κατάστασης και των περιορισμένων διαθεσίμων πιστώσεων, καθιστά δυσχερή την άμεση ικανοποίηση των επισκευαστικών αναγκών των συγκεκριμένων πλοίων.

Διαβάστε περισσότερα Ωστόσο, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διατήρηση δύο επιχειρησιακών ΠΤΜ. Τέλος, κατά το χρόνο παραλαβής των ΠΤΜ (μέχρι το 2004), δεν υπεγράφη διακρατική συμφωνία τεχνικής υποστήριξης με τη Ρωσία ή με άλλες χώρες, ενώ οι παρούσες οικονομικές συγκυρίες δεν επιτρέπουν τη σύναψη τέτοιας συμφωνίας στην προκειμένη χρονική στιγμή».

http://strategyreports.wordpress.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ