2012-09-04 13:03:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Στα χαρακώματα για να μην γίνει το στρατόπεδο της ΜΟΜΑ κέντρο κράτησης Λαθρομεταναστών
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την μετατροπή του πρώην στρατοπέδου της ΜΟΜΑ σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών είναι οι κάτοικοι της περιοχής Σαραβαλίου, Δεμενίκων, Αγ. Στεφάνου και Ρηγανοκάμπου στην Πάτρα.

Οι κάτοικοι της περιοχής μετά την αποκάλυψη ότι βραδινές και νυκτερινές ώρες, γίνονται κινήσεις στρατιωτικών οχημάτων με τα οποία μεταφέρονται σε άλλους χώρους έπιπλα και υλικά από την ΜΟΜΑ, προκειμένου να εκκενωθούν χώροι στρατωνισμού, είναι ανάστατοι.

Ήδη σε επίπεδο Συλλόγων της περιοχής έχουν αποφασιστεί δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ αύριο στη διάρκεια λαϊκής συνέλευσης αναμένεται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης.

Στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και πρόταση κατάληψης του στρατοπέδου πριν αιφνιδιαστεί η τοπική κοινωνία – όπως έγινε στην Κόρινθο - καθώς αποτελεί πλέον κοινό μυστικό στην Πάτρα, πως ο χρόνος για την πραγματοποίηση επιχείρησης του «Ξένιου Ζευς» και στην περιοχή μετρά αντίστροφα.


Σε μια προσπάθεια παραπλάνησης των κατοίκων της η τοπική στρατιωτική ηγεσία είχε αφήσει να διαρρεύσει πως η εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΜΟΜΑ γίνεται προκειμένου να μεταφερθεί εκεί το στρατολογικό γραφείο της Πάτρας, στο πλαίσιο της περιστολής των στρατιωτικών δαπανών και της μείωσης των εξόδων από καταβολή ενοικίων.

Ωστόσο στη συνέχεια – μετά και τις δηλώσεις του υπο0υργού Δημόσιας τάξης Ν. Δένδια – αποκαλύφθηκε και έγινε αντιληπτό, πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, καθώς οι εγκαταστάσεις της ΜΟΜΑ δεν προσφέρονται για τέτοια χρήση.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ