2012-09-04 05:10:03
Φωτογραφία για Αλλεργία στο σεξ!
Αλλεργία σε κάποια τροφή έχουμε ξέρουμε! Αλλεργία σε επαφή με κάποιο ύφασμα, ή μέταλλο, ή φάρμακο ή καλλυντικό, έχουμε ακούσει! Άντε και αλλεργία από κάποιο τσίμπημα από έντομο ή τσούχτρα! Τώρα όμως μαθαίνουμε ότι ορισμένες γυναίκες έχουν αλλεργία στο... σεξ!

Ειδικότερα,, ορισμένες γυναίκες αναπτύσσουν υπερευαισθησία στο πλάσμα του σπέρματος του συντρόφου τους (το υγρό που μεταφέρει το σπέρμα), κατάσταση που μπορεί να διαγνωσθεί λανθασμένα ως κνησμός του κόλπου.

Επίσης, αλλεργική αντίδραση μπορεί να προκύψει και με τα προφυλακτικά από λάτεξ.

Συμπτώματα

Στις περισσότερες γυναίκες η αλλεργική αντίδραση στο σπέρμα παρουσιάζεται λίγη ώρα μετά την επαφή (περίπου 30΄), ενώ τα συμπτώματα μπορεί να είναι είτε περιορισμένα στα γεννητικά όργανα (ερεθισμός, οίδημα, κνησμός, κάψιμο) είτε να λάβουν γενικευμένη μορφή με εμφάνιση κνίδωσης σε όλο το σώμα.

Κάποιες φορές τα συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ύστερα από ώρες ή και μία μέρα. Έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις γυναικών με αλλεργία στο σπέρμα που εμφανίζουν ως εκδήλωση μόνο άσθμα ή ρινίτιδα μετά τη σεξουαλική επαφή, χωρίς τοπικά συμπτώματα.

Σε ό,τι αφορά τις αλλεργικές αντιδράσεις στο λάτεξ, συνήθως εκδηλώνονται με εξανθήματα και δύσπνοια.

Η λύση

Όπως τονίζει ο καθηγητής Αλλεργιολογίας και Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν, Αντζου Πίτερς:

«Η αλλεργία στο σπέρμα αντιμετωπίζεται με θεραπεία απευαισθητοποίησης, είτε με επαλείψεις σπέρματος αραιωμένου με νερό στην περιοχή των γεννητικών οργάνων κάθε 20΄ είτε με ενέσεις ανοσοθεραπείας που περιέχουν μικρές ποσότητες σπέρματος. Η μέθοδος αυτή, σε συνδυασμό με τακτική επαφή (2-3 φορές την εβδομάδα), εξασκεί το ανοσοποιητικό σύστημα της γυναίκας».

Όσο για την αλλεργία στο προφυλακτικό, δεν υφίσταται αν αντί για προφυλακτικά με λάτεξ χρησιμοποιούνται αυτά που κατασκευάζονται από πολυουρεθάνη, τα οποία, λένε οι ειδικοί, είναι εξίσου αποτελεσματικά.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1,3 τούρμπο το επόμενο Mazda ΜΧ-5!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
1,3 τούρμπο το επόμενο Mazda ΜΧ-5!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ