2012-08-31 14:24:03
Φωτογραφία για Αγρίνιο: Εκλεψαν 700 μέτρα καλώδιο!
Οι ποντικοί των υπογείων ξηλώνουν το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού. Ανοίγουν τα φρεάτια, κόβουν και τραβάνε τα καλώδια, προκαλώντας ζημιές χιλιάδων ευρώ.

Δεν έχει τέλος ούτε και όρια η δράση των «γνωστών – αγνώστων» που, αφού δις και τρις ρήμαξαν όλα τα αντλιοστάσια, στράφηκαν τους τελευταίους μήνες στο εναέριο… τώρα και στο υπόγειο δίκτυο ηλεκτροδότησης. Η χαρακτηριστική άνεση με την οποία δρουν προβληματίζει. Οι δε ζημιές που προξενούν, για να κερδίσουν λίγα ευρώ απ’ το χαλκό που θα πουλήσουν, εξοργίζουν.

Αυτή τη φορά οι επιτήδειοι έδρασαν στην περιοχή πίσω απ’ το σταθμό του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο. Στόχος τους ήταν το δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και δεν δυσκολεύτηκαν να ξηλώσουν περισσότερα από 700 μέτρα καλωδίων: Άνοιξαν απλά το καπάκι στη σύνδεση με στύλο ηλεκτροφωτισμού, έκοψαν τα καλώδια και τα τράβηξαν. Είναι προφανές ότι γι’ αυτή τη δουλειά χρειαζόταν χέρια (!) και όχημα ικανό να μεταφέρει τα κλοπιμαία. Είναι επίσης σαφές ότι χρειάστηκε ο εύλογος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθεί η «επιχείρηση» και προκαλεί αίσθηση το γεγονός πως, ούτε αυτή τη φορά υπήρξε κάποιος που να προβληματιστεί και να ενημερώσει την αστυνομία. Η περιοχή βέβαια πίσω απ’ το ΚΤΕΛ δεν είναι πολυσύχναστη, κίνηση όμως υπάρχει, η δε αστυνομία είναι… δίπλα.


Οι δράστες πάντως έχουν εντελώς αποθρασυνθεί. Κι έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα κλέβουν όχι μόνο τα καλώδια για το χαλκό, αλλά και τις ίδιες τις σιδερένιες κολώνες ηλεκτροφωτισμού. Μετά τα καπάκια των φρεατίων και τις… πόρτες των νεκροταφείων, δεν έμειναν και πολλά! Όπως και στο παρελθόν έχουμε τονίσει, αν η αστυνομία δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τη δράση των εν λόγω πλιατσικολόγων, μπορεί να εντοπίσει τους κλεπταποδόχους και να σταματήσει επιτέλους αυτό το αίσχος. Σημειώνουμε ότι το κέρδος που θα έχουν οι δράστες απ’ τα 700 μέτρα καλωδίων, πουλώντας το χαλκό, υπολογίζεται σε 150-200 ευρώ. Η ζημιά που προκάλεσαν όμως είναι της τάξης των 5.000 ευρώ, τα οποία και θα πληρώσουμε φυσικά οι δημότες, μέσω των ανταποδοτικών τελών.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ