2012-08-31 08:51:56
Φωτογραφία για Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Νέο Βουτζά
Ζημιές σε δύο σπίτια και ένα αυτοκίνητο προκάλεσε η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε λίγο μετά τις τρεις σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Νέο Βουτζά Αττικής. Σε κίνδυνο βρέθηκε, όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, ολόκληρος ο οικισμός. Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σχεδόν την ίδια ώρα σε δασική έκταση στην Ξηρολίμνη Σητείας.

Τα σπίτια που υπέστησαν ζημίες βρίσκονται στις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνη και Κερασούντος, ενώ για την κατάσβεσή των φλογών πήραν μέρος 80 πυροσβέστες με 38 οχήματα, 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 5 καναντέρ και 2 ελικόπτερα.

Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες, όταν τους παρέσυρε με το αυτοκίνητό του διερχόμενος πολίτης. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όπως έγινε γνωστό από τους κατοίκους της περιοχής, οι φλόγες ξεπήδησαν από την περιοχή Αγιος Ιωάννης, στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά.


Επεκτάθηκαν γρήγορα, λόγω το ανέμου, προς τη Ραφήνα και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, κατευθύνθηκαν προς Καλλιτεχνούπολη και Πικέρμι. Τελκά, μετά από προσπάθειες των πυροσβεστών, οι φλόγες τέθηκαν υπό έλεγχο λίγο πριν από τις οκτώ το βράδυ.

Δύσκολη μάχη δίνουν οι πυροσβέστες στη Σητεία

Στο μεταξύ, μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά στο Κρυονέρι Σητείας Λασιθίου, ωστόσο οι ισχυροί βοριάδες που πνέουν δυσκολεύουν σημαντικά το έργο της πυρόσβεσης.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ εκκενώθηκε οικισμός για προληπτικούς λόγους στην περιοχή.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και κατακαίει χορτολιβαδικές εκτάσεις. Στην περιοχή έχουν μεταβεί πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Σητεία, την Ιεράπετρα, το Ηράκλειο και τον Άγιο Νικόλαο με 13 πυροσβεστικά οχήματα και 25 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα, εθελοντές διασώστες, υδροφόρες των ΟΤΑ και του στρατού, αλλά και πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Εξ άλλου πυρκαγιά εκδηλώθηκε και σε αγροτική περιοχή στο Τεφέλι του δήμου Αρχανών- Αστερουσίων. Στο σημείο βρίσκονται 3 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άνδρες προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που κατακαίει γεωργική και χορτολιβαδική έκταση.

Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων στο Σμάρι και τη Βιάνο, όπου τέθηκαν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει χθες και σήμερα αντίστοιχα, παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Λίγο πριν από τις 7 το βράδυ εκδηλώθηκε και τρίτη πυρκαγιά, σε δασική έκταση στην περιοχή χωραφά Καβάλας. Για την κατάσβεσή της στάλθηκαν ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο και 17 πυροσβέστες με 6 υδροφόρα οχήματα.

Η φωτιά σβήστηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ.

Τέλος, ένας 59χρονος συνελήφθη στη Χίο κατηγορούμενος για πυρκαγιά μικρής έκτασης που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Παλιά Μελίσσια Αγίου Στεφάνου Κλειδούς.Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου.
ethnos.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ