2012-08-30 15:04:04
Φωτογραφία για Υποσχέσεις για ανάκαμψη και 12 εκατ. θέσεις εργασίας δίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι
Ανάκαμψη για τις ΗΠΑ υπόσχονται οι Ρεπουμπλικάνοι, με τον υποψήφιο για την αντιπροεδρία, Πολ Ράιαν, να τονίζει στην ομιλία του στο συνέδριο που διεξάγεται στην Τάμπα της Φλόριντα ότι «η Αμερική πρέπει να αλλάξει πορεία». «Το έργο που θα έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολο» τόνισε και υπογράμμισε ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ θα παλέψει για να αντιμετωπίσει όλα τα σοβαρά προβλήματα. «Εμείς δεν θα αφήσουμε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να κατηγορήσουμε τους άλλους για την δική μας ευθύνη. Το έργο μπροστά μας θα είναι δύσκολο. Αυτά τα χρόνια απαιτούν το καλύτερο από εμάς, από όλους μας, αλλά μπορούμε να το κάνουμε» είπε ο Πολ Ράιαν.

Τόνισε, ακόμη, ότι τόσο ο Μιτ Ρόμνεϊ όσο και ο ίδιος θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τη βαθιά δημοσιονομική κρίση εάν εκλεγούν. Επίσης ανέφερε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν σχέδιο για την ενίσχυση της μεσαίας τάξης με στόχο τη δημιουργία 12 εκατ. θέσεων εργασίας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους τόνισε ότι το χρέος που συσσωρεύτηκε στις ΗΠΑ στη διάρκεια της θητείας του Ομπάμα ξεπερνά εκείνο της Ευρώπης. «Ένας πρόεδρος, μία θητεία, πέντε τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέο χρέος» ανέφερε.


«Οι φοιτητές δεν θα πρέπει να ζουν στα 20 τους στα παιδικά τους υπνοδωμάτια κοιτάζοντας την ξεθωριασμένη αφίσα του Μπαράκ Ομπάμα και να αναρωτιούνται πότε θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους» είπε καταχειροκροτούμενος ο Πολ Ράιαν. Από την πλευρά της η πρώην αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις, μιλώντας στο συνέδριο, αναφέρθηκε στις «αποτυχίες» του Ομπάμα στην εξωτερική πολιτική.

Κατά την σημαντικότερη εμφάνισή της αφότου έφυγε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η Ράις άσκησε κριτική στους χειρισμούς του Ομπάμα στη Μέση Ανατολή και είπε ότι, επί προεδρίας του οι ΗΠΑ έμειναν πίσω από την Κίνα στον τομέα του διεθνούς εμπορίου και δεν έχουν πραγματοποιήσει αρκετά βήματα προς την κατεύθυνση της ανεξαρτησίας τους στον ενεργειακό τομέα.

Η ίδια κατηγόρησε τον Ομπάμα ότι δεν πήρε θέση απέναντι στη συριακή κρίση. «Οι δικτάτορες στο Ιράν και στη Συρία σφαγιάζουν τον λαό και απειλούν την ασφάλεια στην περιοχή. Η Ρωσία και η Κίνα εμποδίζουν μια αντίδραση. Και όλοι αναρωτιούνται: ποιά είναι θέση των ΗΠΑ; Αυτό είναι το ερώτημα αυτή τη στιγμή. Ποιά είναι η θέση των ΗΠΑ; Βλέπετε, όταν φίλοι και εχθροί δεν γνωρίζουν αμφότεροι την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, σαφώς και εύλογα, ο κόσμος είναι πιθανόν να είναι περισσότερο χαοτικός και επικίνδυνος» είπε η Ράις.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ομιλία του γερουσιαστή Τζον Μακέιν, ο οποίος έκανε έκκληση στις ΗΠΑ να ανακτήσουν τον ηγετικό τους ρόλο στην παγκόσμια σκηνή και κατηγόρησε τον πρόεδρο Ομπάμα ότι δεν έκανε αρκετά στο θέμα της συριακής κρίσης. Ο γερουσιαστής της Αριζόνα, ο οποίος απέτυχε να εκλεγεί πρόεδρος το 2008 ηττώμενος από τον Ομπάμα και είναι ένας από τους δριμύτερους επικριτές του στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής, είπε: «Η Αμερική πρέπει να βρίσκεται στη σωστή θέση στην ιστορία. Η ανάγκη να έχει ηγετική θέση στον κόσμο ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερη. Ο λαός δεν θέλει κάτι λιγότερο από την Αμερική» είπε.

Σύντομη εμφάνιση στο συνέδριο έκανε και ο τελευταίος ρεπουμπλικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους, ο οποίος μαζί με τον πατέρα του Τζορτζ Μπους τον γηραιότερο εμφανίστηκαν μέσω βίντεο για να εκφράσουν τη στήριξή τους προς τον Ρόμνεϊ. Καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον πατέρας και υιός Μπους είπαν ότι «αναμφίβολα» ο Ρόμνεϊ θα είναι ένας πολύ καλός πρόεδρος.

alithia.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ