2012-08-29 15:32:26
Φωτογραφία για Δυναμικές κινητοποιήσεις στους δήμους όλης της χώρας, ενόψει συνεδρίου ΚΕΔΕ...!!!
Με δυναμικές κινητοποιήσεις «απαντούν» οι δήμοι της χώρας στις κυβερνητικές αποφάσεις για περικοπές των πόρων της Αυτοδιοίκησης. 

Με αποφάσεις τους, η μία μετά την άλλη, οι Περιφερειακές Ενώσεις βάζουν «λουκέτο» διαμαρτυρόμενες για τις νέες περικοπές πόρων, ενόψει και του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ την Πέμπτη, το οποίο συγκαλείται με μοναδικό θέμα την αντιμετώπιση της ακραίας οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι. 

Ειδικότερα, οι δήμοι της Αττικής έχουν ήδη αποφασίσει διήμερο κλείσιμο των Δήμων του Λεκανοπεδίου την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ θα πραγματοποιήσουν και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, αλλά και των φορέων των προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας όπως το «Βοήθεια στο Σπίτι».

Επίσης αποφάσισαν την κάθοδο των απορριμματοφόρων οχημάτων στη συγκέντρωση και τη συμμετοχή όσο το δυνατό μεγαλύτερου αριθμού κατοίκων. Παράλληλα θα καταθέσουν πρόταση στο έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 


Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στις 10 το πρωί της Τετάρτης θα κάνουν προσυγκέντρωση στην Πλατεία Καραϊσκάκη και θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, ενώ την Πέμπτη θα προχωρήσουν στις 9.30 το πρωί, σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο «Intercontinental» όπου θα πραγματοποιείται το συνέδριο της ΚΕΔΕ.   

Κλειστοί θα παραμείνουν οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας την ημέρα του εκτάκτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με απόφαση της γενικής συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης.  Οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας ζητούν μεταξύ άλλων να επιδιωχθεί συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τα στελέχη της Τρόικα, αλλά και να κατατεθούν προσφυγές στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Την αναστολή λειτουργίας των Δήμων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από την Πέμπτη, ημέρα συνεδρίου της ΚΕΔΕ  αποφάσισε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ ΑΜΘ. Το μέτρο θα είναι προειδοποιητικό, ενώ οι Δήμοι σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους. Επίσης έχει κατατεθεί πρόταση από τον αντιπρόεδρο της ΠΕΔ  Β. Τσολακίδη για ομαδική υποβολή παραιτήσεων των Δημάρχων.

Στο κλείσιμο των Δημαρχείων στις 30 Αυγούστου προχωράνε και οι Δήμοι της Ηπείρου, όπως αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης της ΠΕΔ. 

Σε τροχιά κινητοποιήσεων και η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας. Στη Γενική Συνέλευσή τους οι αιρετοί δήλωσαν αποφασισμένοι, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τους άλλους Δήμους της χώρας, να κλείσουν τους Δήμους για όσο διάστημα χρειαστεί. Παράλληλα, κατέστη σαφές πως εάν στο διάστημα που θα ακολουθήσει δεν υπάρξουν αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης, οι παραιτήσεις των αιρετών Δυτικής Μακεδονίας θα είναι στη διάθεσή του Υπουργού. Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας ζητά την απόδοση των παρακρατηθέντων φόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ παράλληλα προχωρά σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για τα προβλήματα που θα προκύψουν. 

Κλείσιμο των δήμων από 1-3 ημέρες και νέο Έκτακτο Συνέδριο μέσα στο Σεπτέμβριο, προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση αποφάσισε να προτείνει προς το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, η ΠΕΔ Πελοποννήσου, μετά από συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των μελών της.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας που αποφάσισε να προτείνει στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ τριήμερο λουκέτο στους δήμους, την ημέρα του Έκτακτου Συνεδρίου και δύο ημέρες μετά, συγκέντρωση των αιρετών στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, καθώς και στη Βουλή, ενημέρωση των πολιτών μέσω συνεντεύξεων Τύπου στην έδρα κάθε περιφερειακής ένωσης δήμων και ενημέρωση των βουλευτών και των Ευρωβουλευτών.  

Να μη λειτουργήσουν οι δήμοι την Πέμπτη αποφάσισαν και οι αιρετοί στη Θεσσαλία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η σχετική απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ