2012-08-28 21:26:07
Φωτογραφία για Super League:Καμία απόφαση για αναδιάρθρωση
Καμία απόφαση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος της Super League δεν πάρθηκε στην συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής. Λιγοστεύουν οι ελπίδες να παίξουν στην Football League Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής. 

Διαβάστε τις αποφάσεις:

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη (28/8) η έκτακτη συνεδρίαση της Super League, όπου αφορούσε την πρόταση της ΕΠΟ και της Football League για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων από την σεζόν 2013-14.

Μάλιστα στα γραφεία του συνεταιρισμού έδωσαν το παρών οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή όπου έχουν καταθέσει αίτημα για να αγωνιστούν τη νέα σεζόν στην Football League.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το Δ.Σ. της Super League δεν κατέληξε σε καμία απόφαση για αναδιάρθρωση και άφησε ανοιχτό το θέμα μέχρι να γίνουν επαφές με αρμόδιους φορείς.

Συγκεκριμένα, θα πρέπει να δοθούν στην διοργανώτρια αρχή έγγραφες εγγυήσεις για την οικονομική ενίσχυση του πρωταθλήματος εάν γίνει αναδιάρθρωση και από 16 έχει πλέον 18 ομάδες.


Προς το παρών κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό και ο χρόνος λιγοστεύει για τους Ολυμπιακό Βόλου, Ηρακλή και Καβάλα να συμμετάσχουν στην Football League τη νέα σεζόν.

Να θυμίσουμε πως η πρόταση της Football League για να δεχθεί να αγωνιστούν Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής τη νέα σεζόν στην δεύτερη κατηγορία, ήταν να υποβιβαστούν από την Super League τρεις ομάδες και να προβιβαστούν σε αυτήν πέντε.

Αυτό δεν βρίσκει σύμφωνη την Super League, που αντιπρότεινε να υποβιβαστούν δύο να προβιβαστούν τέσσερις με την προϋπόθεση πως θα αυξηθούν τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ (από την στιγμή που η NOVA δεν θα δώσει επιπλέον χρήματα)

Επίσης για να γίνει αναδιάρθρωση θα πρέπει να συμφωνήσει και η NOVA, καθώς με 18 ομάδες στην Super League (άρα 34 αγωνιστικές) θα πρέπει να καταργηθούν τα play off.

Για το θέμα των τριών ομάδων μάλιστα ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης δήλωσε: "Επειδή υπήρξε αδικία, μπήκαμε στην διαδικασία συζήτησης. Το 5-3 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Θα μιλήσουμε με όλους τους φορείς για να δούμε αν η προϋποθέσεις καλύπτουν τις ανάγκες μας, οι οποίες είναι οικονομικές και άλλες".

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League αναφέρει:

"Το Δ.Σ. της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της αναδιάρθρωσης και αποφασίσττηκε ομόφωνα ότι η πρόταση της Football League περί ανόδου 5 ομάδων και υποβιβασμού 3 ομάδων δε μπορεί να γίνει αποδεκτή. Ωστόσο, η Super League θα εξετάσει την περίπτωση προβιβασμού 4 ομάδων και υποβιβασμού 2 ομάδων, αν εκπληρωθεί συγκεκριμένο πλαίσιο προϋποθέσεων που σχετίζονται με θέματα αγωνιστικά, κανονιστικά, τηλεοπτικά και οικονομικά. Επιθυμία της Super League είναι να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ημερών η σχετική συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

2/ Το ΔΣ της Super League αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία επιφυλάχθηκε να εξετάσει το θέμα) να διευκρινίσει ότι αποκλειστικός δικαιούχος των τηλεοπτικών στιγμιοτύπων των αγώνων της Super League είναι ο όμιλος FORTHNET, ο οποίος μόνος δικαιούται να τα διαθέτει κατά παράγωγο τρόπο σε τρίτους σταθμούς.

3/ Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης η Super League αποφάσισε ομόφωνα να συνδράμει οικονομικά τις οικογένειες των Ζ. Λυκουρίνου και Γ. Αλεξίου, μέλη των οποίων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας".
 sport24
notosspor
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ