2012-08-28 19:53:03
Φωτογραφία για Αθήνα-Τραπεζούντα-Αθήνα: Ποδηλατώντας στη Γή των προγόνων μου αναφέρει αναγνώστης
Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 ξεκινώντας από το Ολυμπιακό Χωριό (Αχαρναί) στις 9 το πρωί, περνώντας από τον Άγ.Διονύσιο Αχαρνών και... καταλήγοντας στο επίσημο σημείο έναρξης, στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, είναι ο προπομπός του μεγάλου προσκυνηματικού ταξιδιού μου.

Από τον Ιερό χώρο λοιπόν της Ακρόπολης συμβολικά θα κατευθυνθώ με τα πόδια προς το Μοναστηράκι όπου και θα περάσω από το εκκλησάκι της Παναγίας Παντάνασσας (πλ.Μοναστηρακίου) και από εκεί ΕΠΙΣΗΜΑ θα ξεκινήσω το μακρύ μου ταξίδι στην περιοχή του Πόν

του (βορειοανατολική Τουρκία,) περνώντας από Θεσσαλονίκη και Κωνσταντινούπολη, στο θρόνο της Παναγίας Σουμελά.

Η Παναγία Σουμελά 16 αιώνες πρίν πέταξε με θαυματουργό τρόπο από το σημείο αυτό της Αθήνας με τη βοήθεια αγγέλων κι εγώ 16 αιώνες μετά θα ποδηλατήσω στα χνάρια Της με την βοήθεια των ποδηλατών. Σας καλώ λοιπόν ποδηλάτες και μη, Πόντιους και μη, φίλους και ολόκληρο τον κόσμο την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου του 2012 στις 11 το πρωί ΜΠΡΟΣΤΑ από την Είσοδο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, να μου συμπαρασταθείτε, να με εμψυχώσετε και να με γεμίσετε την ενέργεια που μου χρειάζεται για ένα ταξίδι 4.500+χλμ και πέρασμα σε παραπάνω από 40 πόλεις σε Ελλάδα και Τουρκία.


Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα και θα αισθανόμουν πιο περήφανος εαν υπάρχουν παιδιά ντυμμένα με παραδοσιακές φορεσιές και παίζοντας λύρες και χορέυοντας ήταν στο χώρο της έναρξης, δίνοντας ένα πανηγυρικό κλίμα.

Αν όλα πάνε καλά δίχως καθυστερήσεις και διάφορα κωλλύματα, στις 13 Οκτώβρη θα είμαι Αθήνα!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ