2012-08-28 10:18:05
Φωτογραφία για ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΑΠΟΨΕ ΓΙΑ ΘΡΥΛΟ ΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ...
Η εικόνα του νέου Champions League ξεκαθαρίζει σήμερα και αύριο για τον Ολυμπιακό, που ενδιαφέρεται πρωτίστως για την αποψινή αναμέτρηση στο Φρίουλι του Ούντινε ανάμεσα στη γηπεδούχο Ουντινέζε και την Μπράγκα.

Το "sentragoal.gr", αναλύει Μετά το 1-1 στο πρώτο ματς στην Πορτογαλία οι Ιταλοί έχουν το αβαντάζ και αν καταφέρουν να προκριθούν στους ομίλους της διοργάνωσης, τότε ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά στην ιστορία του και μετά από 13 κληρώσεις στη φάση των ομίλων θα συμπεριληφθεί στο δεύτερο και θεωρητικά προνομιούχο γκρουπ δυναμικότητας του Champions League για το σχηματισμό των οχτώ ομίλων το απόγευμα της Παρασκευής στο Γκριμάλντι Φόρουμ του Μονακό.

Στις προηγούμενες 13 κληρώσεις του για τη φάση των ομίλων, ο Ολυμπιακός στις 11 ήταν στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας (στο οποίο βρίσκεται και αυτή τη στιγμή φιλοδοξώντας να ανέβει μία θέση και να προαχθεί στο δεύτερο, αν η Ουντινέζε αποκλείσει την Μπράγκα) και στις άλλες 2 ήταν στο τέταρτο και τελευταίο γκρουπ δυναμικότητας.


Παίζουν ρόλο τα γκρουπ;

Για τον Ολυμπιακό άλλωστε μέχρι σήμερα η τοποθέτησή του στο τρίτο ή στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας δεν έχει παίξει καθοριστικό ρόλο. Από τις δύο φορές που ήταν στο τέταρτο γκρουπ των θεωρητικά αδυνάτων κατάφερε τη μία να προκριθεί στους 16 (το 2007-08 στον πολύ δύσκολο όμιλο με Ρεάλ, Βέρντερ και Λάτσιο) και από τις έντεκα που ήταν στο τρίτο έκανε μόνο δύο προκρίσεις Ενδεικτική του ότι τα γκρουπ δυναμικότητας δεν φέρνουν την… ευτυχία είναι και η εικόνα του εφετινού Champions League, όπου δεν μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι θα υπάρξουν τεράστιες αγωνιστικές διαφορές, ανάμεσα στις ομάδες του δεύτερου και τρίτου γκρουπ δυναμικότητας.

Με δεδομένο ότι για να ανέβει ο Ολυμπιακός στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα πρέπει η Ουντινέζε να αποκλείσει την Μπράγκα, θα είναι από απόψε τσεκαρισμένη η σύνθεση των δύο πρώτων γκρουπ δυναμικότητας. Η δεύτερη ομάδα των πρώτων 16 που παίζει στα πλέι οφ είναι η Ντιναμό Κιέβου, αλλά λογικά θα προκριθεί μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Γκλάντμπαχ στο πρώτο ματς στη Γερμανία.

Οι οχτώ επικεφαλής ομάδες των ομίλων της εφετινής διοργάνωσης θα είναι δεδομένα οι: Τσέλσι (κάτοχος), Μπαρτσελόνα, Γιουνάιτεντ, Μπάγερν, Ρεάλ, Αρσεναλ, Πόρτο και Μίλαν. Μία από αυτές θα έχει σίγουρα ο Ολυμπιακός στον όμιλό του.

Μαζί με τον Ολυμπιακό στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας θα είναι οι: Βαλένθια, Μπενφίκα, Σαχτάρ, Ζενίτ, Σάλκε, Μάντσεστερ Σίτι και Ντιναμό Κιέβου. Είναι οι επτά ομάδες που αποφεύγει ο πρωταθλητής Ελλάδας, αν αποκλειστεί απόψε η Μπράγκα.

Από εκεί και πέρα οι σίγουροι αντίπαλοι για τον Ολυμπιακό από το τρίτο γκρουπ είναι αυτή τη στιγμή ο Αγιαξ (θα πρέπει να αποκλειστεί και η Ντιναμό Κιέβου για να ανέβει μαζί του στο δεύτερο) και η Γιουβέντους. Και αυτό γιατί οι υπόλοιπες ομάδες που βάσει συντελεστή βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο τρίτο γκρουπ μετέχουν στα πλέι οφ και μάλιστα με σοβαρό κίνδυνο αποκλεισμού.

Αυτό ισχύει πρωτίστως για τον Παναθηναϊκό που αν αποκλείσει τη Μάλαγα θα είναι μεν στο τρίτο γκρουπ αλλά δεν γίνεται να κληρωθεί στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό. Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός είναι πολύ πιθανό να αποκλειστεί, τότε η Μάλαγα θα πάει στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας και στο τρίτο γκρουπ θα ανέβει και η Παρί Σεν Ζερμαίν!

Το εκπληκτικό είναι ότι και οι υπόλοιπες ομάδες που αυτή τη στιγμή είναι στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας βάσει συντελεστή κινδυνεύουν με αποκλεισμό. Και η Αντερλεχτ (ήττα στο πρώτο ματς στην Κύπρο από την ΑΕΛ με 2-1) και η Βασιλεία (ήττα από την Κλουζ στην έδρα της στο πρώτο ματς με 2-1) και η Σπαρτάκ Μόσχας (νίκη με 2-1 στο πρώτο ματς αλλά ρεβάνς με Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία) και η Κοπεγχάγη (νίκη με 1-0 στο πρώτο ματς αλλά παίζει στη Γαλλία με τη Λιλ)!

Με απλά λόγια είναι πολύ πιθανή, με λογικά αποτελέσματα απόψε και αύριο, μία σύνθεση του τρίτου γκρουπ δυναμικότητας με Αγιαξ, Αντερλεχτ, Γιουβέντους, Παρί Σεν Ζερμαίν, Φενέρμπαχτσε, Ουντινέζε, Λιλ και Γαλατασαράι.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όντως το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας περισσότερο τιμητικό παρά ουσιαστικό θα είναι για τον Ολυμπιακό με ελάχιστες διαφορές ανάμεσα στις ομάδες του τρίτου γκρουπ…

Σημειωτέον ότι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση (δηλαδή με αποκλεισμό Βασιλείας, Σπαρτάκ Μόσχας και Κοπεγχάγης στα πλέι οφ) θα είναι… φωτιά και λάβρα ακόμα και το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο μόλις οι μισές ομάδες θα αποτελούν καλές επιλογές και αυτές θα είναι η Νόρτζελαντ, η Κλουζ, η ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ, αλλά θα υπάρχουν και οι Μονπελιέ, Ντόρτμουντ, Γαλατασαράι και Σέλτικ!

Ο Ολυμπιακός πάντως απόψε θα ξέρει:

Πρώτον, αν θα ανέβει ή όχι στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, κάτι που θα κριθεί από το ζευγάρι Ουντινέζε – Μπράγκα.

Δεύτερον, αν θα είναι η μοναδική ελληνική ομάδα στους ομίλους και αν θα δικαιούται ολόκληρο το ελληνικό market pool, δηλαδή ένα ποσό που υπολογίζεται πλέον στα 10 εκατ. ευρώ με τάσεις προς τα πάνω, ειδικά αν ισχύσει τελικά η συμφωνία της ΤΕΑΜ με την ΕΡΤ.

Τρίτον, αν στους πιθανούς του αντιπάλους θα έχει την Αντερλεχτ (στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας) ή την κυπριακή ΑΕΛ (από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας). Τέταρτον, αν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα έχει ως πιθανή αντίπαλο τη ΜΠΑΤΕ ή την ισραηλινή Ιρόνι Κιριάτ και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ ή τη Μάριμπορ.

Απόψε ολοκληρώνεται η τελική σύνθεση του πρώτου και του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας και αύριο στην ουσία ξεκαθαρίζει το τρίτο και τέταρτο, που λογικά θα κρίνουν και το βαθμό δυσκολίας του ομίλου του Ολυμπιακού στην 14η συμμετοχή του στο Champions League.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ