2012-08-27 14:08:03
Φωτογραφία για «Εάν έρθει και ο Έλληνας, εγώ δεν πάω πουθενά». Νέες επιθέσεις από Γερμανούς!
Τα περιστατικά και οι διάλογοι που ακολουθούν και δημοσιεύονται στο CretePlus.gr είναι βγαλμένα από τη ζωή και το βίωμα Ελλήνων που επισκέφτηκαν ως... τουρίστες πρόσφατα τη Γερμανία.

Απίστευτο και όμως αληθινό! Σε καφετέρια του Μονάχου, όπου Έλληνες και Γερμανοί φοιτητές βρέθηκαν στην ίδια παρέα, οι Αθηναίες επισκέπτριες, ενώ έπιναν τον καφέ τους, άκουσαν το εξής υπέροχο: «Τα σοκολατάκια που είναι πάνω στο τραπέζι να φάτε εσείς Ελληνίδες, αφού στην πατρίδα σας πεινάτε από ότι ξέρουμε».

Το σχόλιο δεν είχε ίχνος φιλοξενίας ή φροντίδας. Ήταν καυστικότατο και άμεσα επιθετικό. Άναυδες οι κοπέλες, υπέμειναν την ειρωνεία και την αποστροφή τους.

Ας πάμε τώρα σε μια άλλη πόλη. Βερολίνο. Σε σπίτι Γερμανών, που γιόρταζαν τα γενέθλια τους, καλεσμένος ήταν ένας Έλληνας, ο μόνος στην παρέα ανάμεσα στους Γερμανούς. Ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί όταν σε ανοικτή πρόσκληση της που απηύθυνε η οικοδέσποινα στην παρέα για εκδρομή σε ένα κοντινό θέρετρο, σηκώθηκε μια Γερμανίδα και με όσο … γερμανικό θράσος είχε, δήλωσε: «Εάν έρθει και ο Έλληνας μαζί μας, εγώ δεν πάω πουθενά».


Ευτυχώς η οικοδέσποινα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, υποστηρίζοντας τον Έλληνα καλεσμένο της, βάζοντας την αγενέστατη συμπατριώτισσα της στη θέση της. Οι υπόλοιποι της παρέας δεν έβγαλαν μιλιά, με ύποπτη, σιωπηλή, στάση. Μονάχα ένας Γερμανός καθηγητής παρηγόρησε τον Έλληνα.

Έχουμε και άλλες σχετικές μαρτυρίες που σύντομα θα παρατεθούν και αυτές μέσα από το CretePlus.gr. Πάντως η διάχυτη άποψη που επικρατεί στη Γερμανία για μας, ως Έθνος, είναι ότι «τρία χρόνια τώρα σας παρακολουθούμε στην πλήρη απραξία σας. Δουλέψτε και λίγο και σταματήστε επιτέλους να ζητάτε δανεικά».
creteplus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ