2012-08-27 11:07:02
Φωτογραφία για Ο.Δ.Ε.Δ.Υ.: «Η περιπλάνηση της Δασικής Υπηρεσίας»
από το Γραφείο Τύπου

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση των προηγούμενων ημερών η Ειδική Γραμματεία Δασών ξαναμεταφέρεται από το ΥΠΕΚΑ στο ΥΑΑΤ απ όπου είχε μεταφερθεί το 2009.

Η περιπλάνηση αυτή της Δασικής Υπηρεσίας είναι η κυβερνητική απάντηση-λύση στις δραματικές εκκλήσεις των Δασικών υπαλλήλων πάνω από μια δεκαετία τώρα ,να σταματή-σει, ο παραγκωνισμός και η συνεχής υποβάθμισή της, ο κατακερματισμός του δασικού αντι-κειμένου, η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση, κ.λ.π,

Φυσικά είναι ξεκάθαρο ότι η ¨περιήγηση¨ μόνο λύση δεν αποτελεί ,άλλωστε δεν αποτε-λεί πανάκεια για μας η ένταξη της Δασικής υπηρεσίας στο ένα ή στο άλλο Υπουργείο.

Λύσεις του Δασικού προβλήματος αποτελούν οι παρακάτω , και μείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε παντού όπου αυτές θα εξελίσσονται, ενεργά και δυναμικά παρόντες, να τις στηρίξουμε και να τις υποστηρίξουμε:

 Ο σχεδιασμός και υλοποίηση μια Δασικής Πολιτικής που θα αντιμετωπίζει τα Δάση και το Φυσικό Περιβάλλον σαν Εθνικό Κεφάλαιο.

 Η αναβάθμιση-ανασυγκρότηση της αρμόδιας Υπηρεσίας, της Δασικής Υπηρεσίας.

 Η επιστροφή όλων των δασικών αντικειμένων και δραστηριοτήτων στο φυσικό τους χώρο, τη Δασική Υπηρεσία, ενιαία διαχείρισή τους και οργάνωση Ενιαίου Φο-ρέα Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών, όπως επιβάλλεται από τη Δασική Επιστή-μη και τη διεθνή πρακτική. Είναι απαράδεκτο, αντιεπιστημονικό και καταστροφικό να ανατίθενται δασικές δραστηριότητες σε ΜΚΟ, οργανώσεις, φορείς διαχείρισης κλπ. και όχι στην καθ΄ ύλην αρμόδια Δασική Υπηρεσία, που υποβαθμίζεται συστη-ματικά και αποκόπτεται από το ρόλο της και την αποστολή της, στην οποία μάλι-στα ανατίθενται εξωδασικά και χωρίς συνάφεια αντικείμενα, με άνωθεν επιβο-λή.(Aγροφυλακή)

 Η θεσμοθέτηση σύγχρονου Οργανισμού με κύριο γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες της Δασοπονίας και όχι την υφιστάμενη τραγική κατάσταση της Δασικής Υπηρεσί-ας σήμερα. Οργανισμό αποκεντρωτικά σχεδιασμένο, με Δασονομεία σε επίπεδο τμήματος και αυξημένες αρμοδιότητες ,που σημαίνει ενίσχυση της Δασοπροστασί-ας και της επιτόπιας εξυπηρέτησης των πολιτών.

 Η απαρέγκλιτη εφαρμογή της διάθεσης των προερχόμενων από τα Δάση πόρων, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση της Δασοπονίας.

Οποιαδήποτε πολιτική που κρατάει το Δασικό αντικείμενο υποβαθμισμένο, διασπασμένο και κατακερματισμένο είναι εγκληματική πολιτική ,θα την καταγγείλουμε στον Ελληνικό λαό και θα παλέψουμε με κάθε μέσο για την ανατροπή της._
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ