2012-08-27 00:52:03
Φωτογραφία για Δώστε όγκο στα μαλλιά σας!
Τα μαλλιά σας είναι άτονα, θαμπά, χωρίς όγκο μαλλιά και με λεπτές τρίχες… ε, δεν πειράζει! Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μόνες σας υπέροχα χτενίσματα με όγκο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πρώτα από όλα προετοιμασία:

Προετοιμάστε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας ένα προϊόν styling κατάλληλο για τον τύπο των μαλλιών σας (λιπαρά ή ξηρά μαλλιά) και κατάλληλο για το χτένισμα που θέλετε να κάνετε (μπούκλες ή ίσιωμα). Τέτοια προϊόντα είναι οι αφροί, τα γαλακτώματα, οι κρέμες και τα ζελέ μαλλιών, προσοχή να μην περιέχουν αλκοόλ που ξηραίνει τα μαλλιά. Τα προϊόντα styling αυξάνουν την υφή των τριχών, οι οποίες φουντώνουν περισσότερο όταν τις στεγνώσετε με το πιστολάκι. Ξεκινήστε να απλώνετε το προϊόν σε νωπά μαλλιά από τι ρίζα έως τις άκρες, προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα προϊόντος γιατί μπορεί να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Πάντα να ακολουθείτε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στις συσκευασίες.


Μετά στέγνωμα με πιστολάκι:

Στεγνώστε τις ρίζες και δώστε όγκο στα μαλλιά χρησιμοποιώντας δυο βασικά εργαλεία, ένα πιστολάκι μαλλιών και μια στρογγυλή βούρτσα. Πρώτα αναποδογυρίστε το κεφάλι σας και στεγνώστε ελαφρώς τα μαλλιά με το πιστολάκι και μετά χτενίστε τα απαλά. Στη συνέχεια πάρτε μια – μια τις τούφες των μαλλιών, στερεώστε την βούρτσα στις ρίζες και στεγνώστε πάλι με το πιστολάκι, κάνοντας την ίδια κίνηση όπως όταν ισιώνετε τα μαλλιά σας, μόνο που εδώ δεν θα φεύγετε μακριά από τη ρίζα. Η στρογγυλή βούρτσα είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο που βοηθάει στην αύξηση του όγκου των μαλλιών.

Τέλος κρεπάρισμα και διατήρηση της κόμης:

Το κρεπάρισμα μας θυμίζει χτενίσματα παλιών εποχών και πολλές από εμάς το αποφεύγουμε. Δεν υπάρχει λόγος, αφού μπορείτε να κάνετε ένα απαλό κρεπάρισμα που θα κρατήσει ψηλά τις ρίζες των μαλλιών αλλά παράλληλα δεν θα θυμίζει κάτι αξέχαστες φωτογραφίες που έχουμε θαμμένες στην ντουλάπα και θέλουμε να ξεχάσουμε. Το εργαλείο που θα χρειαστείτε είναι μια χτένα κρεπαρίσματος, πιάστε μια – μια τις τούφες στην κορυφή του κεφαλιού, κρεπάρετε απαλά τις τρίχες κοντά στη ρίζα και ψεκάστε λίγο σπρέι μαλλιών. Αφού ολοκληρώσετε το κρεπάρισμα, χτενίστε απαλά τα μαλλιά σας με τα δάχτυλα σας ή με μια βούρτσα μαλλιών για να φέρετε τα μαλλιά σας στο ύψος που θέλετε. Ψεκάστε λίγο ακόμα σπρέι για τα μαλλιά και απολαύστε το αποτέλεσμα.

Extra tips:

• Να χρησιμοποιείτε σαμπουάν που αυξάνουν τον όγκο των μαλλιών.

• Να μην απλώνεται κοντά στις ρίζες των μαλλιών τη μαλακτική σας κρέμα.

• Για να φρεσκάρετε την κόμη σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναποδογυρίστε το κεφάλι σας και τινάξτε τις ρίζες των μαλλιών με τα δάχτυλα σας, σηκώστε το κεφάλι και χτενίστε ελαφρώς τις άκρες των μαλλιών.
jenny.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ