2012-08-26 23:03:03
Φωτογραφία για Στο μηδέν έμειναν ΟΦΗ και Ξάνθη
Από ένα βαθμό για τις δύο ομάδες στην πρεμιέρα ΟΦΗ και Ξάνθη «κατέβηκαν» στο «Γεντί Κουλέ» με στόχο να μην χάσουν και τελικά το κατάφεραν. Οι ακρίτες μπορεί να ήταν ανώτεροι των γηπεδούχων, όμως η υπεροχή τους δεν μετουσιώθηκε σε τέρμα και το 0-0 ήταν αναμενόμενη εξέλιξη. Κουρασμένοι πολύ οι γηπεδούχοι στο τελευταίο 25λεπτο, όμως η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν μπόρεσε να πάρει το τρίποντο, απειλώντας με σουτ εκτός περιοχής.

Στον ΟΦΗ ανήκε η καλύτερη στιγμή του αγώνα, με τον Κουτσιανικούλη να αστοχεί σε τετ-α-τετ.

Είχε την… αύρα του γηπεδούχου ο ΟΦΗ και φάνηκε στα πρώτα 20λεπτά του αγώνα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά έχοντας την κατοχή της μπάλας, με κυρίως «μοχλούς» τους Κουτσιανικούλη και Μπανούση. Υποψία ευκαιριών είχαν οι Κρητικοί με σουτ των Ζορμπά και Μπανούση, όμως ο Γουναρίδης δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει τη μπάλα. Μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου, οι ακρίτες πήραν… μέτρα στο γήπεδο, με τον Μαρσελίνιο και τον Μαρκόφσκι να είναι οι κορυφαίοι. Μάλιστα, ο πρώτος ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου με πολύ καλές σέντρες από την αριστερή πλευρά.


Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός είχε μοναδική ευκαιρία να «ανοίξει» το σκορ στο 24 όταν έκανε το σουτ με το «κακό» του πόδι εντός περιοχής με τη μπάλα να καταλήγει άουτ. Η Ξάνθη είχε δύο ακόμα φάσεις με τον Μαρκόφσκι, όμως το σουτ και η κεφαλιά του αντίστοιχα, κατέληξαν στην αγκαλιά του Γουναρίδη. Η πιο σημαντική όμως φάση του πρώτου ημιχρόνου ήρθε από τους γηπεδούχους. Στο 33’ η μπάλα βρήκε στο διαιτητή Κάκο, την κόντρα επωφελήθηκε ο Κουτσιανικούλης, ο οποίος βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Βιβιανί, ωστόσο η λόμπα που επιχείρησε, πέρασε πάνω από το δοκάρι του γκολκίπερ των ακριτών.

Στο δεύτερο 45λεπτο οι δύο ομάδες μπήκαν πιο… συντηρητικά. Με ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα, οι επιθετικές ενέργειες ήταν περιορισμένες. Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος έγινε από την Ξάνθη, με το σουτ του Μάνταλου να φεύγει λίγο άουτ στο 53’. Ο Κουτσιανικούλης έμοιαζε «απενεργοποιημένος» σε σχέση με τις πρωτοβουλίες που έπαιρνε στο πρώτο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι έβλεπαν ότι ο ΟΦΗ δεν είναι σε καλή κατάσταση και πίεζαν για να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Τα σουτ που επιχειρήσουν εκτός περιοχής οι Μάνταλος και Ντάνι, όμως δεν έβρισκαν στόχο, καθώς κατέληγαν λίγο άουτ. Η Ξάνθη συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και τα… ηνία του αγώνα, την ώρα που ο ΟΦΗ ήταν κουρασμένος… όσο δεν πάει. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν... μαρτυρικά για τις δύο ομάδες, που απλώς περίμεναν να σφυρίξει ο Κάκος, καθώς έμοιαζαν πως όσο και αν αγωνίζονταν ακόμα, τίποτα δεν θα άλλαζε και το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος.
sport-fm.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ