2012-08-26 11:15:07
Φωτογραφία για Ρίσκο, «διπλό», Μάλαγα!
Γράφει ο Νίκος Αθανασίου*

Ρίσκαρε. Για να είμαστε απόλυτα ειλικρινής πήγε για το... όλα ή τίποτα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα άλλαξε κατά τα 7/11 την ενδεκάδα της Ισπανίας, στο ημίχρονο ξεκούρασε Λάζαρο και Μαυρία, τζόγαρε και τα πήρε όλα! Μεγάλο ρίσκο αλλά αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα. Μία φάση δουλεμένη στην προπόνηση, έφτανε και περίσσευε για την απόδραση, ο Βύντρα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό με περίτεχνη ενέργεια και... αυτό ήταν!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε σε ένα γήπεδο, όπου πέρυσι έχασε το πρωτάθλημα, χωρίς επτά βασικούς, με αριστερό μπακ τον Λαγό και δεξί τον Γιούρκα όπου αμφότεροι ήταν καλοί, κάνοντας συντήρηση δυνάμεων και δίνοντας πολύτιμες ανάσες ενόψει της ρεβάνς με την Μάλαγα, όπου ψάχνει την απόλυτη υπέρβαση! Δεν έπαιξε καλά, δεν έβγαλε παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις καλές στιγμές, αλλά έκανε την δουλειά του. Έσβησε αυτό το σκανδαλώδες -2 που κουβαλάει από πέρυσι, πέρασε από μία έδρα όπου παραδοσιακά δυσκολεύεται και συνεχίζει.


Του βγήκαν όλα, λοιπόν, του Πορτογάλου, ο οποίος είναι λογικό να έχει παράπονα από την εικόνα της επανάληψης. Ευτυχώς, μίλησε η κλάση και η ποιότητα του Ορέστη Καρνέζη που κατέβασε ρολά και κράτησε το μηδέν. Για να τα λέμε όλα η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν για να... τρέχεις και να μην φτάνεις αλλά τέλος καλό όλα καλά. Όταν ρισκάρεις τόσο πολύ θα κινδυνεύσεις κιόλας.

Σε καθαρά ατομικό επίπεδο, ο Πίντο κέρδισε κάποιους από τους χαμένους πόντους της εμφάνισης του στην Μάλαγα. Απέφυγε τα εύκολα λάθη, στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά είχε κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις. Από κει και πέρα, θετικότατος ο Μπαρμπαρούσης που επιτέλους αρχίζει να... ξεψαρώνει και να βοηθά. Καλή ντρίμπλα, γρήγορος, φαίνεται ότι έχει στοιχεία για να βοηθήσει. Όλα τα... λεφτά ο Λουκάς που σκόραρε, έσωσε και ένα πάνω στην γραμμή.

Η πρεμιέρα, λοιπόν, ανήκει στην ιστορία. Το «τρίποντο» μπήκε στο πράσινο σακούλι και συνεχίζουμε. Μάλαγα ενόψει και άπαντες πρέπει να πιστέψουν στην ανατροπή. Από τους ποδοσφαιριστές μέχρι τον τελευταίο οπαδό που θα βρεθεί στη Καλογρέζα το βράδυ της Τρίτης. Ο Ευρωπαίος Παναθηναϊκός έχει αναγκάσει σε υπόκλιση μεγαθήρια όπως η Γιουβέντους, η Άρσεναλ, η Μπαρτσελόνα. Αυτό το dna είναι... άτιμο πράγμα και στα δύσκολα μιλάει...

*στο leoforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ