2012-08-25 23:58:06
Φωτογραφία για Ζημιές εκατ. ευρώ από τους Τουρκοκυπρίους
Σε 283 εκατ. ευρώ ανέρχεται, με βάση στοιχεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), η συνολική αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που παρέχει από το 1974 προς τα κατεχόμενα. Τουρκοκύπριοι κάτοικοι του μεικτού χωριού Πύλας, όπως και άλλων περιοχών δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα η ΑΗΚ να επωμίζεται ζημιές εκατομμυρίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η ανείσπρακτη κατανάλωση ηλεκτρισμού σε Τουρκοκύπριους έφτασε τα 1.158.243 ευρω το 2011.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο γενικός διευθυντής της ΑΗΚ, Στέλιος Στυλιανού έστειλε προ ημερών εμπιστευτική επιστολή προς τη Διεύθυνση Κυπριακού του Υπουργείου Εξωτερικών. Στην επιστολή καταγράφονται με λεπτομέρεια τα στοιχεία και εκφράζεται η ανησυχία της ΑΗΚ για τη συνεχιζόμενη κατάσταση, η οποία κοστίζει οικονομικά στην Αρχή.

Η Αρχή Ηλεκτρισμού, η οποία δεν έχει την πολιτική στήριξη να αποκόψει την παροχή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν, ηλεκτροδοτεί ακόμη και φυλάκια του κατοχικού στρατού.

Πέραν από την Πύλα, παρόμοιας φύσης προβλήματα αντιμετωπίζει η ΑΗΚ και στα χωριά Πέργαμος και Λουρουτζίνα. Ακόμα, με δωρεάν ηλεκτρισμό, λειτουργούν οι υδραντλίες που τροφοδοτούν με νερό την κατεχόμενη Ζώδια.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ