2012-08-25 21:40:02
Φωτογραφία για Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στην Ξάνθη. Ενημέρωση και προφύλαξη για το Δυτικό Νείλο
Στην Ξάνθη βρίσκεται τις τελευταίες μέρες κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων για ενημέρωση του κοινού γύρω κυρίως από τα μέτρα προστασίας απέναντι στον ιό του Δυτικού Νείλου.

Τις προηγούμενες μέρες υπήρξε ενημέρωση των υπευθύνων στις μονάδες υγείας του Νομού και κυρίως των πεδινών περιοχών. Επίσης υπήρξαν παράλληλες δράσεις ενημέρωσης για τα στελέχη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που έρχονται σε επαφή με το κοινό καθημερινά στους διάφορους οικισμούς. Πέρα από τους επαγγελματίες υγείας, οι υπεύθυνοι του Κέντρου επισκέφθηκαν οικισμούς και καφενεία της πεδινής περιοχής και ενημέρωσαν τους κατοίκους για τους τρόπους προφύλαξης, τους κινδύνους (για λιμνάζοντα νερά, ζώα κλπ) .

Αναμενόμενη η εξάπλωση της νόσου

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επέκταση της νόσου κυμαίνεται στα φυσιολογικά και αναμενόμενα όρια σε όλες τις περιοχές, απαιτείται απλώς μεγαλύτερη προσοχή από άτομα που είναι μεγάλης ηλικίας, έχουν βεβαρημένο ιστορικό και κατοικούν στις νότιες περιοχές της Ξάνθης.

Τέλος, το ΚΕΕΛΠΝΟ, πέραν του ιού του Δυτικού Νείλου, έχει εγκαταστήσει ξεχωριστόν σταθμό ελέγχου στην Αστυνομική Σχολή Ξάνθης για τον έλεγχο της υγείας των κρατουμένων και την προστασία του προσωπικού και της ευρύτερης περιοχής.

xanthipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πτήση άργησε λόγω...iphone
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πτήση άργησε λόγω...iphone
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ