2012-08-25 13:26:02
Φωτογραφία για Πάνε για λουκέτο οι δήμοι - Δεν μπορούμε άλλο να συμβάλλουμε!
Κλίμα ... κινητοποιήσεων επικρατεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, και σε επίπεδο Κρήτης, λόγω των δραματικών περικοπών πόρων που έχουν υποστεί οι δήμοι, οι οποίοι ...βλέπουν πια ξεκάθαρα την επόμενη ημέρα με λουκέτα.

"Η πρόταση είναι να κλείσουν οι δήμοι" - αναφέρει ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης, ο οποίος τονίζει ότι "κατάρρευση των δήμων σημαίνει και κατάρρευση της εξυπηρέτησης της καθημερινότητας των πολιτών και της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας".

Τη Δευτέρα συγκαλείται η ΠΕΔ Κρήτης, προκειμένου να τοποθετηθούν όλοι οι δήμαρχοι του νησιού για τα επόμενα βήματα και η ΠΕΔ Κρήτης να πάει στο συνέδριο της ΚΕΔΕ την Πέμπτη με διαμορφωμένη στάση.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι επαφές της ΚΕΔΕ με τους πολιτικούς αρχηγούς. Την Τετάρτη θα γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ θα οριστεί συνάντηση και με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα.

"Οι δήμοι, έχουμε συμβάλλει στη δημοσιονομική εξυγίανση, δεν μπορεί άλλο η τοπική αυτοδιοίκηση να συμβάλλει. Πάμε σε μια σύγκρουση για το πώς εννοεί ο καθένας ένα σύγχρονο αποκεντρωμένο κράτος και μια τοπική αυτοδιοίκηση, αυτοδύναμη οικονομικά με λειτουργική αυτοτέλεια" - λέει ο Γιάννης Κουράκης.
cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ