2012-08-25 12:36:43
Φωτογραφία για Η προσγείωση του Curiosity στον Άρη.Εντυπωσιακό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η NASA [ΒΙΝΤΕΟ]
Το μεγαλείο του πλανήτη μπροστά στα μάτια μας, μέσα από ένα βίντεο που επεξεργάστηκε κατάλληλα από τους ειδικούς της NASA και δόθηκε στη δημοσιότητα. 

Τρεις εβδομάδες μετά την προσεδάφιση του Curiosity, του ρομποτικού εξερευνητή που θα αναζητήσει ίχνη ζωής στον Αρη, η NASA έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο της προσεδάφισης σε "high definition".

Τις εικόνες  επεξεργάστηκε ο ειδικός με τα οπτικά εφέ, Daniel Luke Fitch, και δημιούργησε ένα βίντεο υψηλής ανάλυσης που δείχνει σε 50 δευτερόλεπτα την προσεδάφιση του Curiosity στον Άρη.

Το βίντεο ξεκινά με τη στιγμή της απελευθέρωσης της κάψουλας στην οποία βρισκόταν το Curiosity κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα του Άρη. Στη συνέχεια δείχνει την προσεδάφιση, όπως την κατέγραψε το ίδιο το ρομπότ.

Παράλληλα, τις προηγούμενες ημέρες το ρομπότ έχει ταυτοποιήσει το πρώτο πέτρωμα, μεγέθους γροθιάς, χάρις σε μία μικρή κάμερα γαλλικής σύλληψης και το πρώτο αυτό επίτευγμα προαναγγέλλει ένα ελπιδοφόρο μέλλον, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA.
πηγή
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
VIDEO: Το πρώτο φιλί
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
VIDEO: Το πρώτο φιλί
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ