2012-08-25 06:40:03
Φωτογραφία για Νεκροί και τραυματίες σε επεισόδιο με πυροβολισμούς στο Empire State Building στη Νέα Υόρκη
Τον τρόμο σκόρπισε στη Νέα Υόρκη ένας ένοπλος ο οποίος άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως έξω από το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ, με αποτέλεσμα να  σκοτώσει έναν άνθρωπο και να τραυματίσει άλλους οκτώ. Λίγο αργότερα, έπεσε και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών. Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, ο δράστης ήταν ένας 53χρονος άνδρας ο οποίος είχε πρόσφατα απολυθεί από το κατάστημα στο οποίο εργαζόταν μέσα στο κτίριο. Αρχικά πυροβόλησε και σκότωσε έναν πρώην συνάδελφό του, και στη συνέχεια άνοιξε πυρ εναντίον όσων βρίσκονταν στο σημείο.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε στο δίκτυο CBS ότι η υπηρεσία δέχθηκε τηλεφώνημα για τους πυροβολισμούς αμέσως μετά τις 9:00 (τοπική ώρα) χθες και στην περιοχή έφθασαν αμέσως δυνάμεις της εντός λίγων λεπτών.

Το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ είναι ένας από τους πιο διάσημους ουρανοξύστες στον κόσμο και ένα από τα πιο γνωστά τουριστικά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης. Κάθε χρόνο, το επισκέπτονται περίπου τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι.

Αποτελείται από 102 ορόφους και έχει ύψος 381 μέτρων (ή 443,2 μέτρων, αν συμπεριληφθεί η κεραία που βρίσκεται στην οροφή του).

Ηταν το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο επί 40 χρόνια, από την ανέγερσή του το 1931 έως την κατασκευή του βόρειου πύργου του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου το 1972. Μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, το Εμπάιρ Στέιτ Μπιλντινγκ έγινε και πάλι το ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη – όχι όμως στις ΗΠΑ ή στον κόσμο.
tanea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ