2012-08-24 23:27:38
Φωτογραφία για Μπήκαμε στα διαμερίσματα των Friends (& άλλων αγαπημένων μας σειρών)
Ξέρεις και εσύ κάθε τετραγωνικό χιλιοστό του διαμερίσματος της Reichel και της Monica, ή του Joey και Chandler; Σε πιστεύουμε, όμως υπάρχουν κάποιοι,αρχιτέκτονες και ζωγράφοι στο επάγγελμα, που το έχουν ψάξει περισσότερο από εσένα. Και όπως φαίνεται από τα σχέδιά τους, με απόλυτη επιτυχία.

 

Ο Ισπανός αρχιτέκτονας Inaki Aliste Lizarralde δεν έχει περάσει μόνο ατελείωτες ώρες, μέρες, μήνες, παρακολουθώντας τα Φιλαράκια. Έχει καταπιαστεί για χρόνια μελετώντας και  σκιαγραφώντας με ακρίβεια, όρεξη -και άπλετο χρώμα- τους χώρους που έζησαν οι πρωταγωνιστές του.

Η κάτοψη περιέχει το σπίτι που έμενε (κυρίως) ο Joey and Chandler, το αθάνατο σαλόνι με τις δερμάτινες πολυθρόνες, τις κρεβατοκάμαρας που σπανίως βλέπαμε, το μπάνιο αλλά και την κουζίνα, μέχρι και το ποδοσφαιράκι. Στη μέση βρίσκεται ο διάδρομος και δεξιά το σπίτι της Monica και της Reichel, με περισσότερους, χώρους αλλά εξίσου σχεδιαστικά "τακτοποιημένους" (για τη Μοnica μιλάμε, τι περίμενες;!).


 

Ο Lizarralde έχει σχεδιάσει ακόμη και το διαμέρισμα της Carrie Bradshow του Sex and the City (μάντεψε ποιο είναι το δωμάτιο με τα εκατομμύρια παπούτσια της), του Βig Bang Theory, αλλά και της 11ετούς αμερικανικής σειράς Frasier. Τα σχέδιά της, που ξεπερνούν τα 100 σε σύνολο, πωλούνται έναντι των 50 δολαριών σε εξίσου πωρωμένους -με τις σειρές- συλλέκτες.

 

 

Στο team των geeks με τις αμερικανικές σειρές, (δεν το λέμε εμείς, οι ίδιοι το παραδέχονται στη dailymail), ανήκουν και οι αρχιτέκτονες Brandi Roberts και  Mark Bennett. Η πρώτη, τρελαμένη με τις σειρές Mad Men, The Sopranos αλλά και τα Golden Girls  (από τη δεκαετία του '80) και τα The Brady Bunch ('70), παραδέχεται πως έχει δει 100 επαναλήψεις το κάθε επεισόδιο προκειμένου να εμπεδώσει τους χώρους των διαμερισμάτων.

(Mad Men)

O Mark Bennett από την άλλη, προτίμησε τον δύσκολο δρόμο της Gotham City.

Περιγράφοντας το συναίσθημα του την ώρα που σχεδιάζει, το χαρακτηρίζει "ευχάριστα νοσταλγικό και αόριστα ανησυχητικό", μιας και, όπως παραδέχεται, χωρίς να το καταλάβει, είναι κι αυτός μέλος μιας κοινωνίας που έχει εμμονή με τους διάσημους και την τηλεόραση.

ΠΗΓΗ: cosmo
Aniwthoi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ