2012-08-24 21:41:27
Φωτογραφία για Παίζουν όλοι ακόμη και ο ΟΦΗ
Ο ΟΦΗ ήταν η μοναδική ΠΑΕ που δεν πήρε πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα της Superleague από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Δεν προσκόμισε ούτε φορολογική ενημερότητα ούτε και εγγυητική επιστολή και δεν πήρε το πιστοποιητικό, αφού στην ψηφοφορία που έγινε, γνώρισε την... ήττα με 4-3. Να σημειωθεί ότι τα τρία μέλη της Επιτροπής που μειοψήφισαν υποστήριξαν ότι θα έπρεπε να δοθεί κάποιο χρονικό περιθώριο στον ΟΦΗ, προκειμένου να προσκομίσει τα απαιτούμενα έγγραφα. Όσο για την ΑΕΚ, κατόρθωσε κυριολεκτικά τη «δωδεκάτη ώρα» να λύσει τα προβλήματά της, αφού κατέθεσε στην ΦΑΕ το ποσό των 994 χιλιάδων ευρώ και τη Δευτέρα θα πάρει την φορολογική ενημερότητα που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει άμεσα, γιατί είχε κλείσει το σύστημα στην εφορία.

Η Επιτροπή, πάντως, θεώρησε ως δεδομένη την έκδοση της ενημερότητας, αφού είχε ρυθμιστεί η οφειλή και έτσι χορήγησε στους «κιτρινόμαυρους» το πιστοποιητικό.


Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ που προσκόμισε εγγυητική επιστολή ύψους 620 χιλιάδων ευρώ και φορολογική ενημερότητα, ο Πλατανιάς που κατέθεσε τα δικαιολογητικά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 501 χιλιάδων ευρώ και ο Πανθρακικός που προσκόμισε φορολογική ενημερότητα πήραν επίσης πιστοποιητικό συμμετοχής.

Όσο για τους άλλους τρεις (Παναθηναϊκός, Άρης και Πανιώνιος) της «προβληματικής» οκτάδας, πήραν προθεσμία να ολοκληρώσουν τον Σεπτέμβριο το φάκελό τους και εξασφάλισαν το πιστοποιητικό.

Η Επιτροπή εξέδωσε και ανακοίνωση που αναφέρει:

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.) στη σημερινή συνεδρίαση της αποφάσισε τα εξής:

1. Τη χορήγηση πιστοποιητικού στις

* ΠΑΕ ΑΕΚ

* ΠΑΕ ΠΑΟΚ

* ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ

* ΠΑΕ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ ΧΑΝΙΩΝ

Και στις

* ΚΑΕ ΑΡΗΣ

* ΚΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

2. Χορήγησε πιστοποιητικό – κατά πλειοψηφία – παράλληλα δε, έδωσε προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2012 για να προσκομισθούν οι εγγυητικές επιστολές στις

* ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ

* ΠΑΕ ΑΡΗΣ

* ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Δύο μέλη της Επιτροπής εξέφρασαν την άποψη ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να συνταχθεί πόρισμα ελέγχου προς την ΕΠΟ για να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις για τη μη προσκόμιση της εγγυητικής επιστολής.

3. Η επιτροπή αφού διαπίστωσε στη σημερινή συνεδρίαση, δηλαδή μία ημέρα πριν από την έναρξη του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος, τη μη προσκόμιση εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ της εγγυητικής επιστολής και του πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, τα οποία όφειλε κατά τον νόμο να υποβάλλει εντός των προθεσμιών που, επανειλημμένως, έθεσε υπόψη η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, αποφάσισε κατά πλειοψηφία: Τη μη χορήγηση στην ΠΑΕ ΟΦΗ του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α του Ν. 2725/99. Η Ε.Ε.Α. έλαβε την απόφαση αυτή κατ' εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 77Α του Ν. 2725/99, σύμφωνα με την οποία η Επιτροπή δεν χορηγεί το ανωτέρω πιστοποιητικό σε περιπτώσεις διαπίστωσης σοβαρών παραβιάσεων του νόμου, για λόγους που αφορούν το δημόσιο συμφέρον και, ιδίως, στην περίπτωση οφειλών προς το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Επιπροσθέτως η πλειοψηφία ενόψει της μη προσκόμισης από την ΠΑΕ ΟΦΗ της εγγυητικής επιστολής αποφάσισε ότι θα πρέπει να συνταχθεί και πόρισμα ελέγχου προς την ΕΠΟ για να επιβληθούν οι νόμιμες κυρώσεις. Τρία όμως μέλη της Επιτροπής είχαν την άποψη ότι ενόψει της πιθανολογούμενης στις 28-9-2012 ψήφισης από τη Βουλή σχετικής τροπολογίας με την οποία θα ρυθμίζονται τα χρέη των ΠΑΕ, έπρεπε να χορηγηθεί το πιο πάνω πιστοποιητικό και να τεθεί διαλυτική αίρεση μέχρι τις 30-9-2012 για την προσκόμιση της φορολογικής ενημερότητας. Επίσης, είχαν την άποψη ότι μέχρι τις 30-9-2012 έπρεπε να προσκομισθεί η εγγυητική επιστολή από τη συγκεκριμένη ΠΑΕ.

Η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής ορίστηκε για τις 4-9-2012 και ώρα 12.00».
paokrevolution
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ