2012-08-24 14:34:02
Φωτογραφία για Στοπ σε διορισμούς συγγενών βουλευτών και κρατικών λειτουργών
Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και τη λαϊκή κατακραυγή που προκάλεσε ο διορισμός της κόρης του Β. Πολύδωρα στη Βουλή, το ποτήρι ξεχείλισε με την αποκάλυψη ότι ο... αντιπρόεδρος της Βουλής Ι. Τραγάκης διόρισε εκεί σχεδόν όλη την... οικογένεια του. Παροτρυνόμενος από στενούς συνεργάτες του ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς αποφάσισε να βάλει φρένο σ'αυτή τη «φάμπρικα σκανδάλων». Εδωσε εντολή στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης να προωθήσει ρύθμιση που θα απαγορεύει σε κρατικούς λειτουργούς να προσλαμβάνουν συγγενείς μέχρι και δευτέρου βαθμού σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υποθέσεις Πολύδωρα-Τραγάκη και πολλές άλλες ανάλογες με πρωταγωνιστές βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, προκάλεσαν οργή και έντονηι έντονη δυσφορία στο Μέγαρο Μαξίμου, οδηγώντας τον κ. Σαμαρά στην απόφαση να παρέμβει αποφασιστικά.

Όπως αναφέρε ται σε ανακοίνωση της Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης:

«Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έδωσε εντολή στη ΓΓΚ να αναληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα πρωτοβουλία, η οποία θα αφορά στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.

ρόθεση του Πρωθυπουργού είναι η θεσμοθέτηση απαγόρευσης προσλήψεων συζύγων και συγγενών μέχρι και δευτέρου βαθμού, για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που δύνανται να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους».

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ