2012-08-24 13:59:26
Φωτογραφία για Τι κάνει σήμερα η Τιτίκα Στασινοπούλου;
Γιατί αρνήθηκε θέση που της προτάθηκε σε πανεπιστήμιο του Καναδά Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται από την Ηλεία και την Αρκαδία. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Θέατρο στην Αμερική. Μιλάει τέσσερις γλώσσες.

Στην Ελλάδα σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε το θεατρικό της ντεμπούτο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος το φθινόπωρο του 1970. Από τότε ξεκίνησε μια μεγάλη διαδρομή σε θέατρο, σινεμά, τηλεόραση.

Το 1974 η Πολιτεία την τίμησε με το Αιέν Αριστεύειν για την επιτυχημένη της δημιουργική διαδρομή στην ελληνική τηλεόραση. Τριάντα δύο χρόνια αργότερα ο δήμος Αθηναίων την τίμησε με το Μετάλλιο της Πόλης των Αθηνών για την προσφορά της στον ελληνικό κινηματογράφο.

Το 2008 ο δήμος Ναυπλίου την τίμησε για την «Καλλιτεχνική και Πνευματική της Προσφορά στην Ελλάδα και την πόλη μας» και το καλοκαίρι του 2009 τιμάται από το Φεστιβάλ Θεάτρου του DUBROVNIK στην Κροατία και από το «Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Zagreb» για τη μεγάλη επιτυχία που είχε το σεμινάριο που δίδαξε και το Workshop Αρχαίου Δράματος καθώς και τη σκηνοθεσία της «Μήδειας» του Ευριπίδη.


Αυτή την περίοδο η Τιτίκα Στασινοπούλου μαζί με κάποιους άλλους συναδέλφους της, όπως λέει στο newsbeast.gr παρέδωσε έναν «πιλότο» για μια καινούργια καλλιτεχνική δουλειά χωρίς όμως να ξέρει εάν θα προβληθεί, λόγω της κατάστασης στην αγορά.

Εκτός των καλλιτεχνικών όμως, έχει και άλλες δραστηριότητες. Και συγκεκριμένα, είναι πρόεδρος του Διεθνούς Επιστημονικού και Διαπολιτισμικού Ευρω-Μεσογειακού Κέντρου για την UNESCO. «Έχω δραστηριότητες σε πολλές χώρες του εξωτερικού και γι’ αυτό ταξιδεύω πολύ», λέει για να τονίσει και την προσφορά της στον εθελοντισμό καθώς και το ότι είναι μέλος σε αρκετές οργανώσεις.

Η Τιτίκα Στασινοπούλου είναι ακαδημαϊκός και διδάσκει θέατρο σε αρκετά αγγλόφωνα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Και γι’ αυτό θα συμβούλευε τους νέους, όπως και το κάνει άλλωστε, «να κυνηγήσουν το όνειρό τους και να μην ακούσουν κανέναν. Ούτε για παράδειγμα εμένα, αν τους πω ότι δεν έχουν ταλέντο. Φυσικά, δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό σε κανέναν. Αυτή είναι η δική τους υποχρέωση και η δική μας είναι να τους δώσουμε το χέρι όταν σκοντάψουν, ούτως ώστε να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους».

Αγαπάει τόσο πολύ τη δουλειά της που δεν θεωρεί ότι κουράζεται. «Δουλεύω με το ίδιο κέφι που θα έκανα γυμναστική. Γι’ αυτό μου αρέσει να δημιουργώ πράγματα», αναφέρει.

Υποστηρίζει ότι η κρίση την έχει επηρεάσει στο βαθμό που έχει επηρεάσει όλη την χώρα με τη μόνη διαφορά ότι «δεν πρόκειται να μου καταστρέψει τη διάθεσή μου για ζωή. Δεν έχει καταφέρει να μου σκοτώσει την αισιοδοξία μου και τις ελπίδες μου για το μέλλον. Πιστεύω στον τόπο μου και γι’ αυτό δεν τον έχω εγκαταλείψει».

Όπως παραδέχεται, της έγινε πρόταση από μεγάλο πανεπιστήμιο του Καναδά να πάει να διδάξει εκεί, αλλά αρνήθηκε. «Είπα όχι, αρνήθηκα. Δεν θα φύγω από την πατρίδα μου. Δεν θα την εγκαταλείψω. Θα την βοηθάω με όποιο τρόπο μπορώ γιατί πιστεύω σ’ αυτό το κύτταρο των Ελλήνων που κάνει θαύματα». Πιστεύει όμως ότι «ξεγελαστήκαμε λόγω της έλλειψης παιδείας. Και γι’ αυτό θα ήθελα καλύτερη παιδεία και εντιμότητα», καταλήγει.

newsbeast.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ