2012-08-23 20:03:47
Φωτογραφία για Καμπάνια της Μέρκελ υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ βλέποντας στις τελευταίες δημοσκοπήσεις τη ραγδαία αύξηση του ευρωσκεπτικισμού μεταξύ των Γερμανών πολιτών μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην ευρωζώνη, ανέλαβε να πρωτοστατήσει σε εκστρατεία εντός της χώρας της υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωησης.

Η καμπάνια ονομάζεται «Θέλω την Ευρώπη» και η Άγκελα Μέρκελ είναι η πρωταγωνίστρια του τηλεοπτικού σποτ της. Σε αυτό, η γερμανίδα καγκελάριος υμνεί τα ευρωπαϊκά ιδεώδη τα οποία έφεραν «ειρήνη, ευημερία και κατανόηση μεταξύ ημών και των γειτόνων μας».

«Περνούμε μία από τις χειρότερες κρίσεις που έχει γνωρίσει ποτέ η Ευρώπη. Η κρίση έχει δημιουργηθεί πολλά χρόνια πριν και ως εκ τούτου θα χρειαστεί αρκετό διάστημα για να ξεπεραστεί. Θα είναι δύσκολο. Αλλά είμαι βαθιά πεπεισμένη ότι στο τέλος του μονοπατιού, θα έχουμε μία σταθερή και ισχυρότερη ευρωζώνη κι Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η Μέρκελ στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της.

Σημειώνεται πως στην καμπάνια λαμβάνουν μέρος και τέως πρόεδροι και καγκελάριοι, αλλά και άλλες προσωπικότητες, όπως ο τέως πρόεδρος Joachim Gauck, ο τέως καγκελάριος Χέλμουτ Σμιτ και ο Γερμανός ποδοσφαιριστής και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας της χώρας Φίλιπ Λαμ. Η καμπάνια στηρίζεται από 11 ακαδημαϊκά ινστιτούτα και αρκετούς ομίλους μέσων ενημέρωσης.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ