2012-08-23 19:33:03
Φωτογραφία για Το σταφύλι της ομορφιάς
Σταφύλι! Ακόμα ένα φρούτο που μας χαρίζει η φύση και χρησιμοποιείται στα καλλυντικά προιόντα.

Ως καρπός είναι γνωστός από την αρχαιότητα - παραστάσεις σε τοίχους που απεικονίζουν ανθρώπους να καλλιεργούν αμπέλια και να μαζεύουν σταφύλια χρονολογούνται από την εποχή του χαλκού (2.500π.Χ.!). Το σταφύλι είναι ένας από τους σημαντικότερους φύλακες της υγείας μας! Είναι τροφή πλούσια σε κάλιο και βιταμίνες Α, Β και C, ενώ η φλούδα τους περιέχει το πολύτιμο φυτικό συστατικό ρεσβερατρόλη. Η κα. Ισμήνη σήμερα θα μας μοιραστεί μαζί μας ακόμες λίγες από τις γνώσεις της.

Σταφύλι για τον καθαρισμό προσώπου

O χυμός σταφυλιού είναι άριστη καθαριστική λοσιόν για το πρόσωπο. Αφαιρέστε τις φλούδες από 1 μεγάλο τσαμπί σταφύλι, λιώστε το και τρίψτε τον πολτό στο πρόσωπό σας. Ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα για το πρόσωπο, μετά την έκθεση στον ήλιο

1 κούπα ρώγες πράσινου σταφυλιού


1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κρόκο αυγού

Λιώστε τα σταφύλια και ανακατέψτε τα με το μέλι και τον κρόκο αυγού. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο για 15 λεπτά. Μετά, ξεπλύνετε με άφθονο χλιαρό νερό.

Για τις ρυτίδες

Στις περιοχές του προσώπου όπου έχετε πιο έντονο πρόβλημα ρυτίδων έκφρασης, ιδιαίτερα γύρω από το στόμα, λιώστε ξεφλουδισμένες ρώγες σταφυλιού και αφήστε τον πολτό για 20 λεπτά τοπικά πάνω στο δέρμα. Ξεπλύντε με άφθονο χλιαρό νερό. Eπαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή όσο πιο συχνά μπορείτε. Tο πρόσωπό σας θα αναζωογονηθεί.
beu.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Πωλητήριο στον Τοροσίδη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Πωλητήριο στον Τοροσίδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ