2012-08-22 14:18:52
Φωτογραφία για Διαβάστε τι υποστήριξε στον ανακριτή ο Θεοφίλου
Δεν ξέρω τίποτα,δεν είδα τίποτα

Ο εισαγγελέας έκρινε τον Θεοφίλου ένοχο κατά το κατηγορητήριο.Στο αυτόφωρο που οδηγήθηκε καταδικάστηκε για απείθεια σε 15 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή ,ποινή για την οποία θα ασκήσει έφεση ενώ αθωώθηκε για ψευδή δήλωση.

Στην απολογία του στον ανακριτή υποστήριξε πως  είναι στο μεταπτυχιακό του στην Θεολογική Σχολή και πως κατοικεί μόνιμα στην Θεσσαλονίκη.  Κατά περιόδους ερχόταν στην Αθήνα. Σκόπευε να μετακομίσει και έτσι δεν είχε προλάβει να μείνει κάπου.Ήταν στην Αθήνα μόλις λίγες ώρες. Ξαφνικά  3-4 όρμηξαν πάνω του. Δεν κατάλαβε ότι ήταν αστυνομικοί.Υποστήριξε πως δεν κλότσησε και δεν αντιστάθηκε. Στη συνέχεια όπως είπε, τον έδεσαν και τον πήγαν στο τμήμα χωρίς να του πουν τίποτα.Ο Θεοφίλου υποστήριξε πως επειδή είναι αναρχικός γνωρ΄ζιει πως αυτά γίνονται κατά και καιρούς και γι αυτό δεν ρώτησε και τίποτα.

Στη συνέχεια είπε πως είχε ενεργή δράση στις κινητοποιήσεις
. Δεν είχε όμως ποτέ καμία εμπλοκή με την αστυνομία. όταν του ζητήθηκαν αποτυπώματα αναρωτήθηκε εάν κάτι τέτοιο είναι νόμιμο και του απάντησαν πως είναι.Στους αστυνομικούς δεν δήλωσε διεύθυνση κατοικίας γιατί δεν ήξερε ακόμη που θα έμενε μιας και είχε διάφορες επιλογές.Σε ότι αφορά την λήψη γενετικού υλικού δεν έβρισκε κανένα λόγο να δώσει και γι αυτό αντιστάθηκε.Υποστήριξε πως έτσι κι αλλιώς ήταν δεμένος και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έφτασαν στον Θεοφίλου έπειτα από δύο τηλεφωνήματα που έγιναν από άτομα που δεν δήλωσαν τα στοιχεία τους. Ο πρώτος περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του Θεοφίλου , είπε ότι τον λένε Τάσο και που συχνάζει και τον συνέδεσε με τη ληστεία στην Πάρο. Ο δεύτερος τον συνέδεσε με τους "πυρήνες της φωτιάς". Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στον Κεραμικό και υποστηρίζουν ότι του ζήτησαν στοιχεία, αρνήθηκε να τα δώσει και αντιστάθηκε. Τον οδήγησαν στην υπηρεσία και εκεί δια της βίας του πήραν αποτυπώματα και γενετικό υλικό.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ